ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εκτίμηση του Μαύρου της MRB για τις εκλογές

08:42 - 22 Ιουν 2022 | Πολιτική
Η εκτίμηση του Μαύρου της MRB για τις εκλογές
Τα εκλογικά σενάρια σχολίασε στο Πρώτο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος.

Τόνισε πως τα δεδομένα είναι ρευστά:

«Μαθαίνω πράγματα κάθε μέρα τα οποία εναλλάσσουν τη βεβαιότητά μου ή την αίσθησή μου, για το πότε θα γίνουν εκλογές. Αυτό που έμαθα χθες το βράδυ για παράδειγμα, είναι ότι δεν θα γίνουν εκλογές γιατί εμπλέκονται πολύ σοβαρά θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αλλά μεθαύριο το πρωί μπορεί να γίνει μια άλλη ανατροπή», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Δηλαδή ακόμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει αυτό το “πέρα – δώθε”, το “πάνω κάτω” γεγονότων που συμβαίνουν ανά ημέρα. Υπάρχει ένα σύνολο παραγόντων που θα παίξει ρόλο, όλες οι λεπτομέρειες μπορούν να δημιουργήσουν ανατροπές», επισήμανε,  επισημαίνοντας ότι «το μεγάλο διακύβευμα που πρέπει να τεθεί από τη ΝΔ στις πρώτες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, είναι το χάος ή σταθερότητα». Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, «αν στις πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, γίνει κάποια άστοχη κατάσταση και ξαφνικά κάποιο κόμμα πάθει ζημιά στα ποσοστά του γιατί δεν χειρίστηκε σωστά επικοινωνιακά το θέμα, τότε θα μπει στην επόμενη προεκλογική περίοδο πληγωμένο και ο κόσμος θα αρχίζει να το ξανασκέφτεται».

«Ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει για τον χρόνο των εκλογών. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι θα ήθελε όλο του το είναι, τα κύτταρά του – καθώς η ύπαρξη του ολόκληρη είναι θεσμική – να κάνει τις εκλογές στο τέλος της θητείας του. Γιατί αυτό, για τον πρωθυπουργό σημαίνει πολύ περισσότερα πράγματα από διαδικασίες, σημαίνει πολύ πιο σοβαρή ύπαρξη, έχει να κάνει με την υστεροφημία», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, το αποτέλεσμα των γαλλικών βουλευτικών εκλογών θα επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα καθώς και τις σκέψεις των ψηφοφόρων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.