ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία μιμείται τις αναθεωρητικές πολιτικές του προέδρου Πούτιν

17:14 - 28 Ιουν 2022 | Πολιτική
Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία μιμείται τις αναθεωρητικές πολιτικές του προέδρου Πούτιν
«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, κοινωνικοί εταίροι και πολιτεία πρέπει να βγούμε μπροστά με βιώσιμες προτάσεις και στοχευμένα μέτρα με πρότυπο τις καλές πρακτικές άλλων χωρών», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας την Τρίτη (28/6) στη Συνεδρίαση της Διεθνούς Ένωσης Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων και Θεσμών, που πραγματοποιείται στην Αθήνα με τη συμμετοχή της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι προκειμένου να περιφρουρήσουμε το ζητούμενο, που είναι η ευημερία των κοινωνιών μας, πρέπει να διασφαλίσουμε πρώτα από όλα την παγκόσμια ειρήνη και ενημέρωσε τους Συνέδρους, που εκπροσωπούν 71 θεσμικά όργανα από χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής και της Ευρώπης, ότι η Τουρκία μιμείται τις αναθεωρητικές πολιτικές του Προέδρου Πούτιν, επιδιώκοντας να αναδιαμορφώσει το χάρτη της περιοχής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι για να διασφαλίσουμε την παγκόσμια ειρήνη οφείλει η κάθε χώρα να σέβεται τα σύνορα και να συμμορφώνεται προς το διεθνές δίκαιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά «τα σύνορα δεν είναι για να χωρίζουν τους λαούς, αλλά για να ορίζουν το σημείο εκείνο πέρα από το οποίο σταματάει η εθνική κυριαρχία και ξεκινάει η διεθνής συνεργασία. Αν δεν έχουμε αυτού του είδους τη σταθερότητα, δεν μπορούμε να εργαστούμε πάνω σε κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές και να δώσουμε ελπίδα στη νεότερη γενιά». Και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να δοθούν εργαλεία στους νέους για να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα κίνητρα ανάπτυξης ελληνικών start-ups.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.