ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελώνη: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα- Δεν εργαλειοποιεί συμμαχικές διαδικασίες

11:24 - 30 Ιουν 2022 | Πολιτική
Πελώνη: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα- Δεν εργαλειοποιεί συμμαχικές διαδικασίες
«Η ελληνική πλευρά με την παρουσία της στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος, πυλώνας σταθερότητας στη νοτιο-ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, δεν εργαλειοποιεί συμμαχικές διαδικασίες, όπως κάνουν άλλοι και εφαρμόζει τις κυρώσεις, όπως δεν κάνουν άλλοι», σημείωσε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, σχολίασε τα όσα είπε ο Τζο Μπάιντεν για τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας σε Αιγαίο και Συρία κατά τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι είναι σαφές σε ποιον απευθύνεται η σύσταση.

Όσον αφορά το ελληνικό αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση F-35, εξήγησε ότι είναι μια μακρόχρονη διαδικασία που δεν θα λήξει αύριο το πρωί.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι το ελληνικό αίτημα δεν αποτελεί απάντηση στο αίτημα της Τουρκίας για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16, αλλά είχε ανακοινωθεί και όταν ο πρωθυπουργός ήταν στον Λευκό Οίκο και είχαν γίνει και τότε σχετικές δηλώσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.