ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραγιάννης: Εκσυγχρονίζουμε το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Βόρεια Ελλάδα

14:51 - 07 Ιουλ 2022 | Πολιτική
Καραγιάννης: Εκσυγχρονίζουμε το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Βόρεια Ελλάδα
Για την πορεία των εργασιών σχετικά με την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Ειδομένη και την κατασκευή δύο νέων σιδηροδρομικών γεφυρών στον Γαλλικό ποταμό, μίλησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός επισήμανε ότι την τελευταία τριετία η κυβέρνηση έδωσε και δίνει «πολύ υψηλή προτεραιότητα να ολοκληρώσει όλα αυτά τα σιδηροδρομικά έργα, κυρίως στη Β.Ελλάδα, τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος μας».

«Ήθελα να δω πώς προχωρούν οι εργασίες από το ΤΧ1 ως την Ειδομένη, ως τα δύο σημεία», είπε ο Καραγιάννης και πρόσθεσε ότι «είναι ένα έργο 71,5 χιλιομέτρων που θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη άνεση, μεγαλύτερη ασφάλεια, ηλεκτροδότηση , σηματοδότηση , ώστε να αυξήσουμε κατ' αρχήν την εμπορευματική μετακίνηση των τρένων και δεύτερον να αυξήσουμε το μεταφορικό κομμάτι -που είναι πολύ χαμηλά, όσον αφορά τους βόρειους γείτονες μας και ευρύτερα το ανατολικό κομμάτι της Ευρώπης- να το αναβαθμίσουμε, ώστε να ξεκινήσουν δρομολόγια από την Ειδομένη πέρα από το τρέχον εμπορευματικό έργο και τις επιβατικές μετακινήσεις».

Ο κ. Καραγιάννης, στη συνέχεια, μετέβη στο εργοτάξιο κατασκευής δύο σιδηροδρομικών γεφυρών στο Γαλλικό ποταμό, στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Φλώρινα, και επιθεώρησε τις εργασίες.

«Έπρεπε να παρέμβουμε σε αυτό το κομμάτι, ήδη η μια γέφυρα είναι έτοιμη και εκτιμούμε ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουμε ολοκληρώσει και τη δεύτερη γέφυρα, ώστε η μετακίνηση για τη Φλώρινα να είναι πολύ πιο ασφαλής, πολύ πιο άνετη και πολύ πιο γρήγορη», υπογράμμισε.

Παράλληλα, συνέχισε λέγοντας:

«Εδώ έχουμε καθαιρέσει δύο γέφυρες πενήντα, εξήντα ετών, σύντομα θα έχουμε δύο σύγχρονες γέφυρες σε αυτό το κομμάτι και προχωρούμε στο σχεδιασμό μας».

Ο υφυπουργός ανέφερε ακόμη ότι το έργο για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης οδεύει στη Β' φάση του διαγωνισμού και εκτιμάται ότι ως το τέλος της χρονιάς ή αρχές της επόμενης, θα υπάρξουν προσωρινοί ανάδοχοι, ενώ εξελίσσονται επίσης τα έργα Θεσσαλονίκη- Τοξότες και Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο.

«Η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών είναι τα έργα στη Θεσσαλονίκη να είναι στην πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου μας», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:54 - 07 Ιουλ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.