ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας τα ζητήματα των ίσων ευκαιριών

11:50 - 14 Ιουλ 2022 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας τα ζητήματα των ίσων ευκαιριών
«Όσο σημαντικές και αν είναι οι εθνικές πολιτικές, νομίζω ότι υπάρχει αναγνώριση από το αναπηρικό κίνημα ότι για πρώτη φορά υπάρχει μια εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία με επιμέρους δράσεις και με έναν συντονισμό πολλών υπουργείων» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με πολίτες στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Ίσες ευκαιρίες στην Εργασία».

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, στον τομέα της αποκατάστασης πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη, ενώ πρόσθεσε πως «έχουμε εθνικές επιτυχίες στον παραολυμπιακό τομέα και τις οποίες πρέπει να αναγνωρίσουμε καθώς είναι αποτέλεσμα της ατομικής προσπάθειας του καθενός και νομίζω θα είναι κατάκτηση για το παραολυμπιακό κίνημα η δημιουργία του παραολυμπιακού κέντρου στην Ραφήνα».

Προσωπικός βοηθός

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον θεσμό του προσωπικού βοηθού, είπε χαρακτηριστικά πως είναι μια από τις μεγάλες τομές που υιοθετήθηκαν και είναι εξίσου σημαντικός για το άτομο όσο και για την οικογένεια του.

ΛΟΑΤΚΙ+

Επίσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έχει εθνική στρατηγική για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ και σημείωσε ότι έχουν υλοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να μπορεί αυτή η στρατηγική να υλοποιείται στην πράξη να μην είναι μόνο ένα κείμενο αρχών και θέσεων.

Τόνισε, μάλιστα, ότι του έχει φανεί αδιανόητο το γεγονός ότι ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορούσε να δώσει αίμα και αναφέρθηκε στη σημασία της διαφορετικότητας στην παραγωγικότητα. Είναι κάτι που διαπιστώσαμε στην πράξη είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ομάδες που μπορούν να δουλεύουν με διαφορετικά ερεθίσματα βελτιώνουν σημαντικά την παραγωγικότητά τους.

Ένταξη των Ρομά

Έχουμε εθνική στρατηγική για την ένταξη των Ρομά στην κοινωνική και οικονομική ζωή είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή τους στην επιδοματική πολιτική είναι ότι τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση τα ζητήματα των ίσων ευκαιριών καθώς είναι θέματα που βρίσκονται στον πυρήνα μιας δίκαιης κοινωνίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 14 Ιουλ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.