ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aκρόαση του διοικητή της ΕΥΠ για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη

13:23 - 28 Ιουλ 2022 | Πολιτική
Aκρόαση του διοικητή της ΕΥΠ για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη
Κεκλεισμένων των θυρών θα συνεδρίασει στις 2 μ.μ. την Παρασκευή η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα τη διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, για παράνομη παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Στην Επιτροπή έχουν κληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ενώ θα παρίστανται οι υπουργοί, Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τη σύγκληση της Επιτροπής το συντομότερο δυνατόν είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το πρωί της Πέμπτης. Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών, για ακρόαση των επικεφαλής της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ, είχαν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση παράνομης παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη «μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα», ενώ με την πρόταση είχαν συνταχθεί και όλα τα υπόλοιπα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών, για ακρόαση των επικεφαλής της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ, είχαν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση παράνομης παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη «μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα», ενώ με την πρόταση είχαν συνταχθεί και όλα τα υπόλοιπα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.