ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξεταστική- Παρακολουθήσεις: Η λίστα μαρτύρων- Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη καλεί η αντιπολίτευση

11:49 - 08 Σεπ 2022 | Πολιτική
Εξεταστική- Παρακολουθήσεις: Η λίστα μαρτύρων- Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη καλεί η αντιπολίτευση
Η λίστα με τα πρόσωπα με τα οποία θα καταθέσουν σε πρώτη φάση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, καθορίστηκε το πρωί της Πέμπτης (8/9).

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία πρότεινε να ξεκινήσουν οι καταθέσεις με τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρο Δραβίλλα (2012-15), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015-19), Παναγιώτη Κοντολέων (2019-22), τον νυν διοικητή Θεμιστοκλή Δεμίρη, τους επικεφαλής της ΑΔΑΕ και της Αρχής Διαφάνειας, τους νόμιμους εκπρόσωπους των εταιρειών Krikel και intellexa και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την πλευρά του προεδρείου της επιτροπής αναφέρθηκε ότι ο κατάλογος των μαρτύρων δεν είναι οριστικός και πως θα διευρύνεται ανάλογα με την πορεία των ερευνών και τα ευρήματα που θα προκύπτουν.

Η αναφορά του προεδρείου ωστόσο δεν ικανοποίησε τους εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ οι οποίοι αποχώρησαν από την συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι γιατί η αρχική λίστα δεν περιλαμβάνει πολιτικά πρόσωπα.

To ΠΑΣΟΚ πρότεινε συγκεκριμένα την κλήση για κατάθεση πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων είναι και οι:

-Κυριακος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός, στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ,

- Παναγιώτης Πικραμμένος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, αναπληρών τον Πρωθυπουργό απόντα ή κωλυόμενο και αρμόδιος για τις Ανεξάρτητες Αρχές,

- Γεώργιος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας,

- Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

- Κωνσταντίνος Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης,

- Γρηγόριος Δημητριάδης, Δικηγόρος Αθηνών και πρώην Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού,

- Παναγιώτης Κοντολέων, πρώην Διοικητής της ΕΥΠ.

Με την πρόταση για κατάθεση του Πρωθυπουργού και του κ. Γεραπετρίτη, συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητά επίσης να κληθούν και δημοσιογράφοι, που είτε είναι γνωστό ότι παρακολουθούνταν, είτε έχουν κάνει έρευνα για το Predator.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:06 - 08 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.