ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης: Επετεύχθησαν οι στόχοι της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

18:59 - 09 Σεπ 2022 | Πολιτική
Μηταράκης: Επετεύχθησαν οι στόχοι της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας, πραγματοποίησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης , όπου και επισήμανε πως η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης έχει αποφέρει καρπούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επεσήμανε πως οι δύο στόχοι της κυβέρνησης έχουν επιτευχθεί. 

Οι δύο στόχοι αφορούν στη μείωση της ροής των προσφύγων και στο δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. «Η δομή όχι μόνο δεν δημιουργεί προβλήματα στην τοπική κοινωνία, αντίθετα δημιουργεί θέσεις εργασίας καθώς ωφελούμενοι της δομής δουλεύουν νόμιμα στην περιοχή. Παράλληλα, το Υπουργείο στήριξε τη λειτουργία της με 2,5 εκατ. ευρώ, σε ανταποδοτικά και άλλα έργα στην τοπική κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε το μεταναστευτικό με αυστηρότητα και τάξη χωρίς να δημιουργεί προβλήματα», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Μηταράκης ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη δομή και τις υπηρεσίες που παρέχονται σε αυτή ενώ ξεναγήθηκε στους χώρους από τον Διοικητή της δομής «Κουτσόχερου» κ. Αποστόλη Παπαπαρίση.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, επανέλαβε τη σπουδαιότητα της τοποθέτησης περίφραξης γύρω από τους χώρους φιλοξενίας και τη λειτουργία πύλης εισόδου εξόδου με τη χρήση ψηφιακής κάρτας και δακτυλικού αποτυπώματος. «Δημιουργεί αίσθημα ευθύνης για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών» τόνισε. 

Ακολούθως, ο κ. Μηταράκης είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, και τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.