ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρίγος: Η Τουρκία δεν θέλει να ρίξει την πρώτη σφαίρα

12:04 - 13 Σεπ 2022 | Πολιτική
Συρίγος: Η Τουρκία δεν θέλει να ρίξει την πρώτη σφαίρα
Για την προκλητική ρητορική της Τουρκίας προς τη χώρα μας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, τονίζοντας πως «η Τουρκία δεν θέλει να είναι εκείνη που θα ρίξει την πρώτη σφαίρα. Θέλει να μας ωθήσει εμάς να κάνουμε αυτή την κίνηση. Θέλει να στήσει σκηνικά τα οποία να τα χρεώσει στην Ελλάδα».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Συρίγος υπογράμμισε ότι η χώρα μας δεν περιμένει, αλλά κινείται με βάση το δίπτυχο ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, ισχυρές συμμαχίες. «Μόνο το ένα από τα δύο δεν σου αρκεί», τόνισε ο καθηγητής.

Παράλληλα, αναφορικά με τα μηνύματα που εστάλησαν χθες κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν, ο καθηγητής εξήγησε πως το κάλεσμα του πρωθυπουργού στην Άγκυρα για να «έρθει στο φως» αφορά στο Διεθνές Δίκαιο, γιατί στο φως καταλαβαίνει κανείς ποιος έχει δίκιο και ποιος δεν έχει.

«Όταν ο άλλος υπολογίζει τις κινήσεις του και πετάει κάτι ρητορικά, θέλει να βυθομετρήσει τις αντιδράσεις. Ε, μετρά τώρα τις αντιδράσεις και βλέπει ότι είναι εξαιρετικά αρνητικές. Δεν είναι αυτά τα ήπια, τα στρογγυλιεμένα, τα "σας υποστηρίζουμε" και "καλό είναι να τα συζητάμε". Είναι καθαρό. Δεν θα επιτρέψουμε αποσταθεροποίηση θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα αμυντικής συνεργασίας», σημείωσε ο καθηγητής.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι η Γαλλία θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση, ωστόσο θέση της Αθήνας είναι πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε ότι συμβεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.