ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρακολουθήσεις: Αποχώρησε από την Εξεταστική η αντιπολίτευση- Επίθεση στη ΝΔ

18:43 - 22 Σεπ 2022 | Πολιτική
Παρακολουθήσεις: Αποχώρησε από την Εξεταστική η αντιπολίτευση- Επίθεση στη ΝΔ
Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι είχε προαποφασίσει να μην καλέσει άλλους μάρτυρες και να κλείσει άρον άρον τις διαδικασίες.

Αφορμή για το ξέσπασμα στάθηκε η άρνηση της πλειοψηφίας (της ΝΔ) να καλέσει να καταθέσουν άτομα που είχαν ή έχουν σχέση με την εταιρεία Ιntellexa, που εμπορεύεται το Ρretador.

H αντιπολίτευση πρότεινε αρχικά να κληθεί να καταθέσει εκπρόσωπος της Intellexa, η οποία όμως απουσίαζε στο εξωτερικό. Ζητήθηκε λοιπόν να γίνει η κατάθεσή της στην Εξεταστική μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε οι βουλευτές να ρωτούν απευθείας και να παίρνουν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Ωστόσο, η ΝΔ απέρριψε το αίτημα και αποφάσισε να της σταλούν γραπτώς οι ερωτήσεις και εκείνη να αποστείλει τις απαντήσεις επίσης γραπτώς.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25. Οι εκπρόσωποι του κόμματος του κ. Βαρουφάκη μάλιστα αποχώρησαν άμεσα.

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε άλλο αίτημα να κληθεί στην Επιτροπή ο Φέλιξ Μπίτζιος, ο οποίος μετείχε στην εν λόγω εταιρεία μέχρι τον περσινό Ιούνιο, ενώ, παράλληλα, εκπροσωπούσε, μέχρι τον περσινό Νοέμβριο, το υποκατάστημα της Feroveno στην Ελλάδα, εταιρείας που επίσης ανήκει στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa, ως τον Νοέμβριο του 2021.

Ωστόσο, το αίτημα αυτό απορρίφθηκε, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί καταγγέλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι “κλείνει άρον άρον” τις εργασίες της Εξεταστικής, αρνούμενη να καλέσει άλλους μάρτυρες.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η κα. Λιακούλη τόνισε: «Δεν συμμετείχαμε στην προαποφασισμένη ψηφοφορία-τραγέλαφο της ΝΔ, που μόνη της αποφάσισε, ενάντια στην άποψη όλων των κομμάτων, να μην έρθει κανένας μάρτυρας, να μην υπάρξει κανένα στοιχείο, για την υπόθεση των υποκλοπών. Οι μάσκες έπεσαν. Η κοροϊδία κορυφώνεται!»

Τελευταία τροποποίηση στις 19:26 - 22 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.