ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκυλακάκης: Μέχρι τον Αύγουστο απορροφήθηκαν 1,3 δισ.από το Ταμείο Ανάκαμψης

12:09 - 28 Σεπ 2022 | Πολιτική
Σκυλακάκης: Μέχρι τον Αύγουστο απορροφήθηκαν 1,3 δισ.από το Ταμείο Ανάκαμψης
Η διατήρηση του θετικού οικονομικού κλίματος στη χώρα μας, αλλά και οι παραγωγικές επενδύσεις είναι τα «κλειδιά» για έναν πλεονασματικό προϋπολογισμό του χρόνου, τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, προσθέτοντας ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023, θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός εστίασε στη σημασία των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, επισημαίνοντας ότι μέχρι και τον Αύγουστο απορροφήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ από τα 17 δισ. ευρώ που είναι οι επιδοτήσεις.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι είμαστε από τους πρώτους από πλευράς υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ παράλληλα η χώρα μας είναι από τις πρώτες που θα καταθέσει δεύτερο αίτημα πληρωμών για το Ταμείο στην Κομισιόν.

Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι «έχουμε παρά πολύ καλή εξέλιξη και στο κομμάτι των δάνειων του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι όλα επενδυτικά, και μπαίνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα στην οικονομία απ’ ό,τι περιμέναμε».

Ανέφερε ότι αυτά τα δάνεια είναι 12 δισ. και μπορούν να κινητοποιήσουν μεγάλες επενδύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι χθες υπογράφηκε δάνειο της εταιρείας Sun Light που κάνει μια επένδυση στην Ξάνθη, για παραγωγή μπαταριών για αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, οπού θα δημιουργηθούν 300 θέσεις εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.