ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλεύρης: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

09:29 - 07 Οκτ 2022 | Πολιτική
Πλεύρης: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών
Τη διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστος άνω των 60 ετών ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη από τη στιγμή που η πανδημία έχει περάσει σε άλλη φάση και δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα, μπορούν να διαγραφούν και τα πρόστιμα.

Ανοιχτό παραμένει το αν θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ.

O υπουργός τόνισε πως «επανεξέταση δεν σημαίνει επιστροφή. Θα δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία και βάσει αυτών θα ληφθούν οι αποφάσεις. Αν δεν επιστρέψουν άμεσα, πάμε για μετά τις 31 Δεκεμβρίου για επανεξέταση της υπόθεσης».

Ερωτηθείς για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ο κ. Πλεύρης είπε πως τα εμβόλια συνταγογραφούνται για όλους, ωστόσο προς αποφυγή της ταλαιπωρίας πολλών πολιτών και της ανάγκης όλων να επισκεφθούν γιατρό για να τους συνταγογραφήσει το εμβόλιο, εξετάζεται να υπάρξει εξαίρεση για κατηγορίες πολιτών από την ανάγκη συνταγογράφησης.

Όπως ανέφερε, «θέλουμε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. Εξετάζουμε να μπορέσει σε κάποιες κατηγορίες να μην χρειάζεται συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο. Το εξετάζουμε και θα έχουμε νεότερα από Δευτέρα – Τρίτη για αυτό».

Για τον «Προσωπικό Γιατρό», ο Υπ. Υγείας επανέλαβε πως μέχρι το τέλος του έτους το μέτρο είναι πιλοτικό και από την Πρωτοχρονιά θα μπει σε πλήρη εφαρμογή, σημειώνοντας πως ήδη έχουν οριστεί 75.000 ραντεβού μέσω του νέου θεσμού. Ανέφερε ότι «στην Αττική έχουν εγγραφεί 2.300 γιατροί και προστίθενται κι άλλες ειδικότητες. Υπολογίζουμε άλλοι 1.000 γιατροί να μπουν στο σύστημα, για να υπάρχουν περισσότερες επιλογές και ραντεβού για τον κόσμο».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:50 - 07 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.