ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιβάνιος: Στόχος μας η τοποθέτηση οπτικών ινών σε 15.000 σχολεία

14:07 - 07 Οκτ 2022 | Πολιτική
Λιβάνιος: Στόχος μας η τοποθέτηση οπτικών ινών σε 15.000 σχολεία
Για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα αναφορικά με τις τεχνολογίες της επικοινωνίας και των τηλεπικοινωνιών, μίλησε σήμερα (7/10) ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο, Θεόδωρος Λιβάνιος, στο πλαίσιο του συνεδρίου CyberGreece 2022, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να κάνει το επόμενο βήμα και να μειώσει το χάσμα που υπάρχει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο CyberGreece 2022, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις επενδύσεις που αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα μας, όπως εκείνες της Microsoft, της Amazon, αλλά και της Google, τεχνολογικοί κολοσσοί, οι οποίοι όπως δήλωσε ο υφυπουργός, επιλέγουν την Ελλάδα καθώς «προσφέρει ένα περιβάλλον σταθερότητας, μικρότερους φορολογικούς συντελεστές και κυρίως προοπτικές ανάπτυξης».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Google παρουσίασε τα επενδυτικά της σχέδια για την Ελλάδα, τα οποία περιλαμβάνουν πρωτοβουλίες που θα προσφέρουν μέχρι το 2030 συνολικά 2,2 δισ. δολάρια στο ελληνικό ΑΕΠ, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και σήμερα επιβεβαίωσε και από πλευράς του ο κ. Λιβάνιος, σημειώνοντας πως είμαστε «ανοικτοί σε οποιαδήποτε νέα επένδυση».

Πρόγραμμα Ultra Fast Broadband

«Είναι θετικό ότι και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών προχωρούν σε μεγάλες επενδύσεις στις υπερυψηλές ταχύτητες», σημείωσε παράλληλα ο υφυπουργός, μιλώντας για το πρόγραμμα Ultra Fast Broadband, 500 εκατομμυρίων ευρώ, που επιδοτεί τη ζήτηση σε μη εμπορικά ενδιαφέρουσες περιοχές. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λιβάνιος δεν δίστασε να τονίσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται πίσω όσον αφορά στη σταθερή επικοινωνία αλλά και στον τομέα του σταθερού internet, καθώς «είμαστε πίσω στα έργα υποδομής, στα ιδιωτικά έργα».

Οπτικές ίνες σε περίπου 15.000 σχολεία για γρήγορο internet

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο υφυπουργός προχώρησε στην ανακοίνωση ενός σημαντικού στόχου της κυβέρνησης, ο οποίος θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση οπτικών ινών σε περίπου 15.000 σχολεία για υψηλής ταχύτητας internet.

«Στόχος μας είναι με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης να βάλουμε οπτική ίνα σε κάθε σχολείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να δώσουμε τη δυνατότητα στα σχολεία να έχουν υψηλής ταχύτητας  internet προκειμένου να αξιοποιήσουν τον κόσμο του διαδικτύου για να βελτιωθεί το επίπεδο της εκπαίδευσης, να γίνει πιο διαδραστικό το μάθημα. Είναι ένα τεράστιο έργο που αφορά περίπου 15.000 σχολεία», ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα την τελευταία τριετία»

«Στον τομέα των δημόσιων υπηρεσιών είμαστε πολύ καλά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβάνιος, όσον αφορά στη θέση που βρίσκεται η χώρα μας στον διεθνή ανταγωνισμό.

«Ο τομέας των υποδομών προχωράει», διαβεβαίωσε παράλληλα ο υφυπουργός, ενώ διευκρίνισε πως και στο κομμάτι των δεξιοτήτων γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια εκπαίδευσης εισαγωγής των δημόσιων υπαλλήλων στις νέες τεχνολογίες.

Τέλος, ο υφυπουργός τόνισε για ακόμα μια φορά πως «έχουμε κάνει σημαντικά βήματα την τελευταία τριετία», στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα πως η Ελλάδα μπορεί να πρωτοστατήσει στην ευρύτερη τεχνολογική εξέλιξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.