ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης: Η χώρα μας μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά τύπου Έβρου

14:59 - 13 Οκτ 2022 | Πολιτική
Μηταράκης: Η χώρα μας μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά τύπου Έβρου
Για τις χαμηλές αφίξεις των μεταναστών, οι οποίες ωστόσο δεν αντικατοπτρίζονται στα ελληνικά σύνορα όπου υπάρχει αυξημένη μεταναστευτική πίεση μίλησε σήμερα (13/10) στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τονίζοντας ότι «φέτος θα έχουμε τις δευτέρες χαμηλότερες αφίξεις της 10ετιας, 14.000 περίπου αφίξεις υπολογίζουμε».

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός χαρακτήρισε «αδυναμία από επιλογή της Τουρκίας» να εφαρμόσει τη συμφωνία με την ΕΕ για το μεταναστευτικό, ενώ ο ίδιος υπογράμμισε ότι η «Ελλάδα σέβεται τις προβλέψεις της Συνθήκης της Λωζάνης, η Τουρκία πρέπει να κοιτάξει πόσες προβλέψεις δεν εφαρμόζει». 

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η χώρα μας ξέρει και μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά τύπου Έβρου, ενώ επισήμανε ότι το θέμα συζητήθηκε και στο ΚΥΣΕΑ.

«Ο φράχτης θα επεκταθεί σε όλη την έκταση του Έβρου»

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός σημείωσε ακόμα ότι ο φράχτης θα επεκταθεί σε όλη την έκταση του Έβρου, παραπέμποντας για περισσότερες ανακοινώσεις στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Υπάρχει ιδεολογική διαφοροποίηση στην ΕΕ αν υπάρχουν σύνορα ή δεν έχουν σύνορα… Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να έχουμε σύνορα, να είναι ανοιχτά τα σύνορα, και να μπορεί να περάσει όποιος θέλει από οπουδήποτε σε οποιοδήποτε μέρος. Αυτή δεν είναι η θέση της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει σύνορα. Υπάρχει σαφής διαφοροποίηση μεταξύ της ευρωπαϊκής αριστεράς και της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς» σχολίασε ο υπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.