ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρικάκος: Σε επαγρύπνηση για πιθανή τουρκική προβοκάτσια

10:45 - 16 Οκτ 2022 | Πολιτική
Θεοδωρικάκος: Σε επαγρύπνηση για πιθανή τουρκική προβοκάτσια
Σαφές μήνυμα ότι ό,τι και να κάνει η Τουρκία ο Έβρος παραμένει απροσπέλαστος έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στην εγκατάλειψη 92 μεταναστών γυμνών, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ για «σοκαριστικό γεγονός, εικόνα απάνθρωπη που παραπέμπει στον μεσαίωνα».

Και συμπλήρωσε: «Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Τα τελευταία 3μιση χρόνια η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, έχει ενισχυθεί στρατιωτικά, οι Τούρκοι να ακολουθήσουν τον δρόμο της φιλίας και της συνεργασίας και να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. 

Ότι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπα και να βρει η απέναντι πλευρά».

Για την πιθανότητα προβοκάτσιας από την Τουρκία, ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό - και δεν θα πούμε τίποτα άλλο». 

Η υπόθεση του Κολωνού

Σχετικά με τη σοκαριστική υπόθεση των βιασμών της 12χρονης στο Κολωνό, ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε ότι «όλα θα έρθουν στο φως, όλοι οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δεν ενδιαφέρουν οι ιδιότητες των ενόχων. Όποιος είναι εμπλεκόμενος και ύποπτος, θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Όπως εξήγησε, «την ευθύνη των ερευνών την έχει η ανακριτική Αρχή και η Αστυνομία συνδράμει», ενώ υπογράμμισε πως «οι συλλήψεις θα συνεχιστούν», καθώς «ένταλμα αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:58 - 16 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.