ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Θεσμική η απάντηση της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις

14:55 - 07 Νοε 2022 | Πολιτική
Οικονόμου: Θεσμική η απάντηση της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις
Στην προκλητική στάση της Τουρκίας, την αισχροκέρδεια, το πετρέλαιο θέρμανσης, στη συνεργασία των αμερικανικών πανεπιστημίων με τα ΑΕΙ στη χώρα μας, αλλά και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων αναφέρθηκε στη σημερινή (7/11) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τα κακόβουλα λογισμικά, κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα, ενώ «η κυβέρνηση θα δώσει θεσμική απάντηση άμεσα με νομοθετική ρύθμιση χάρη στην οποία η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου θα απαγορεύεται η εμπορία κακόβουλων λογισμικών».

«Ο κ.Τσίπρας έθεσε θέμα αξιοπιστίας των εκλογών για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας», είπε ο Γιάννης Οικονόμου και απέδωσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε «αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης εκλογικής του ήττας».

«Όπως στην υπόθεση Novartis ο κ. Τσίπρας προκαλεί θόρυβο μέσω δημοσιογραφικών ομίλων και σηκώνει σκόνη ενώ έχουν επιστρατεύσει παλαιούς πρωταγωνιστές της υπόθεση με στόχο την πρόκληση αναταραχής», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Χωρίς το παραμικρό τεκμήριο, γνωστοί κύκλοι λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και αποδίδουν στην κυβέρνηση ευθύνες κι αυτό  θυμίζει  διαφόρους που φόραγαν κουκούλες. Όσα αναφέρονται στην εφημερίδα Documento θα διερευνηθούν διεξοδικά ώστε να μην μείνει υποψία κι αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε επίπεδο. Το ίδιο θα συμβεί εάν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί και έχουμε τοποθετηθεί γραπτώς εκφράζοντας  αμφιβολίες ως προς τους σκοπούς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τους ισχυρισμούς, χωρίς να περιμένει» είπε ο κ. Οικονόμου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «τραγικό ατόπημα» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γίνεται συστηματική προσπάθεια να ταυτιστεί η τακτική των νόμιμων επισυνδέσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών.

«Δεν τιμά τις Αρχές της Τουρκίας να κάνει φτηνή πολιτική με καψόνια»

Αναφορικά με όσα διαδραματίστηκαν στη Σμύρνη το Σάββατο με «πρωταγωνιστή» τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε, ότι ο κ. Τζιτζικώστας προσπαθεί στα ζητήματα με την Τουρκία να είναι κομμάτι της λύσης ενώ η Τουρκία μέρος του προβλήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 07 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.