ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιάρας: Έρχεται η νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση κακόβουλων λογισμικών

10:36 - 10 Νοε 2022 | Πολιτική
Τσιάρας: Έρχεται η νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση κακόβουλων λογισμικών
Για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει σχέδιο νόμου που θα θωρακίσει την πολιτεία και θα απαγορεύει αυστηρά τη χρήση οποιουδήποτε παρανόμου λογισμικού παρακολούθησης στην Ελλάδα, μίλησε σε σημερινή (10/11) συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός σημείωσε ότι θα υπάρξουν σαφή επίπεδα ελέγχου και προστασίας, ειδικά των πολιτικών προσώπων, ενώ εκτίμησε ότι αυτό το σχέδιο νόμου πιθανότατα θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento περί παρακολουθήσεων 33 πολιτικών και άλλων προσώπων, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι όταν υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες «η λογική λέει ότι πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα στοιχεία, δεν μπορεί κάποιος να καταγγέλλει ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα». 

Από την άλλη, αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση την κατηγόρησε ότι το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί συνθήκες τοξικότητας προσδοκώντας να κερδίσει μικροκομματικά οφέλη. Όπως όμως σημείωσε, η πρακτική αυτή έχει ήδη καταδικαστεί από τους πολίτες και θα ξανακαταδικαστεί.

Δίκη για το Μάτι          

Με αφορμή τη δίκη για το Μάτι και την αναζήτηση της κατάλληλης αίθουσας ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί, ο κ. Τσιάρας προανήγγειλε ότι τις προσεχείς μέρες θα υπογράψει διακήρυξη για το νέο Πρωτοδικείο και την νέα Εισαγγελία στην Αθήνα.

Εξήγησε ότι το νέο κτήριο θα είναι πάνω από το Εφετείο, θα είναι περίπου 50 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και θα προβλέπει τη δημιουργία μεγάλων αιθουσών. Παράλληλα, τόνισε ότι το έργο αυτό δημιουργείται μέσω του ταμείου ανάκαμψης και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2026.

Ο κ. Τσιάρας, μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε ότι σύντομα, μέσα στον επόμενο μήνα, θα γίνει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ατόμων για τη δικαστική αστυνομία.

Εξήγησε ότι θα πρόκειται για ειδικό σώμα που θα αναλάβει μεταξύ άλλων στην ασφάλεια των δικαστηρίων και τις μεταγωγές κρατουμένων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, με τη δημιουργία της δικαστικής αστυνομίας θα αποδεσμευθούν περίπου 1200 αστυνομικοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.