ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Τριπλάσια του Μ.Ο. της ΕΕ η ανάπτυξη το 2023

13:33 - 21 Νοε 2022 | Πολιτική
Σταϊκούρας: Τριπλάσια του Μ.Ο. της ΕΕ η ανάπτυξη το 2023
Ανάπτυξη διπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου φέτος και άνοδος ΑΕΠ το 2023 τριπλάσια του μέσου όρου της ΕΕ προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε σημερινή (21/11) συνέντευξή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Real FM, τόνισε πως το πρόβλημα του πληθωρισμού θα είναι μαζί μας και το 2023 γιατί προβλέπεται άνοδος 5% επιπλέον της αύξησης κατά 10% φέτος.

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε επίσης την κατά 50% του ΑΕΠ η μείωση του χρέους στην 3ετία (2021-2023), ενώ επιβεβαίωσε πως θα είναι ένα δισ. ευρώ το «μαξιλάρι» για μέτρα που σχετίζονται με πρόσθετα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από το ενεργειακό κόστος ή από άλλα πεδία.

Προανήγγελλε πως θα είναι θετική η έκθεση των θεσμών στο πακέτο που θα ανακοινωθεί αύριο, οδηγώντας στην εκταμίευση κάποιων πρόσθετων πόρων που αφορούν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του και ερωτηθείς για νέα μέτρα στήριξης, ειδικά για το κόστος των στεγαστικών δανείων, έκανε σαφές πως υπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο που υφίστανται ένα σημαντικό πρόβλημα την τελευταία περίοδο αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες ανάγκες, όπως επισήμανε.

«Όλα τα μέτωπα συνεκτιμώνται», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «αν υπάρχει χώρος. Θα υπάρξουν πρόσθετες πρωτοβουλίες». 

Εξήγησε πως οι δυνατότητες θα είναι άλλες αν οι τιμές της ενέργειας είναι στα επίπεδα Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου και άλλες αν η επιδότηση που χρειάζεται από τον Κρατικό προϋπολογισμό είναι στα επίπεδα Οκτωβρίου.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενισχύσουμε την κοινωνία», τόνισε παράλληλα ο υπουργός, ενώ έκανε σαφές πως η σταθεροποίηση στα δημόσια οικονομικά μας είναι προτεραιότητά μας με δεδομένα το υψηλό κόστος δανεισμού σε όλη την Ευρώπη το 2023.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:01 - 21 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.