ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση Alco: H επικαιρότητα «φρενάρει» τη ΝΔ, αλλά με... ρέγουλα

21:18 - 21 Νοε 2022 | Πολιτική
Δημοσκόπηση Alco: H επικαιρότητα «φρενάρει» τη ΝΔ, αλλά με... ρέγουλα
Δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha δείχνει πως η ΝΔ αντέχει στην πίεση που ομολογουμένως δέχεται από την ακρίβεια και τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις. Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, αλλά η διαφορά παραμένει σε απόσταση ασφαλείας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 7,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι μία μονάδα μικρότερη από την προηγούμενη μέτρηση (ΝΔ 31,2%, ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, διαφορά 8,3%).

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κ. Παναγόπουλος, η μείωση της διαφοράς οφείλεται στο γεγονός ότι το θέμα των υποκλοπών «φρέναρε» τις εισροές από άλλους χώρους στη ΝΔ.

Μικρή είναι πάντως η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ από την υπόθεση (0,9% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση).

Η ΝΔ έχει μεγαλύτερη συσπείρωση από τα άλλα δύο κόμματα που την ακολουθούν, ενώ φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ περιορίζει σε ένα βαθμό την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει κι άλλο την ψαλίδα.

alco1

Εκτός από το ζήτημα των δημοσκοπήσεων η κυβέρνηση έχει φθορά και λόγω ακρίβειας, παρά το γεγονός ότι το "καλάθι του νοικοκυριού" έχει βάλει κάποια αναχώματα για τους καταναλωτές.

Το 44% πάντως δηλώνει ότι δεν χρησιμοποιεί καν το καλάθι του νοικοκυριού, έναντι 28% που δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί πολλές φορές.

Οι περισσότεροι πολίτες ζητούν πάντως επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου με περισσότερα προϊόντα σε προσφορά, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Σκεπτικισμό και προβληματισμό για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και των κρατικών δομών εκφράζουν τέλος οι πολίτες με αφορμή και τις αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:24 - 21 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.