ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέζουν την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί- Ο Μητσοτάκης «ζυγίζει» τις επιλογές

15:51 - 23 Νοε 2022 | Πολιτική
Πιέζουν την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί- Ο Μητσοτάκης «ζυγίζει» τις επιλογές
Καθώς το θέμα των πλειστηριασμών παίρνει δημοσιότητα και έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ενόψει εκλογών, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης υπέρ των συνεπών δανειοληπτών.
Σε δηλώσεις που έκανε στην Πάτρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αχαϊα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τους πλειστηριασμούς σπιτιών, με αφορμή πρόσφατη περίπτωση χαμηλοσυνταξιούχου που της έγινε έξωση λόγω χρέους στην πιστωτική της κάρτα.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί εξαίρεση, όπως και γενικώς το φαινόμενο των πλειστηριασμών θεωρεί πως έχει περιοριστεί. "Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του και ότι κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευαισθησία. Η κυβέρνηση στο θέμα αυτό προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες σε πολίτες να σώσουν τα σπίτια τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μια μικρή εξαίρεση. Οι πολίτες ρυθμίζουν και πληρώνουν και οι περισσότεροι είναι συνεπείς».

Στο σημείο αυτό επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον πως προσπαθεί να καπηλευθεί τη συγκεκριμένη ιστορία: "Για τον κ. Τσίπρα θα πω μόνο πόση υποκρισία χωράει σε μια φωτογραφία; Είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί και δεν τον είδα να τρέχει σε ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους", τόνισε ο Πρωθυπουργός.
 
«Η χώρα έχει αφήσει πίσω της τα μνημόνια αλλά κάποιοι όπως ο κ. Τσίπρας δεν έχουν αφήσει πίσω της πολτικές μνημονίων. Τέτοια φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού που μπορεί να υπάρχει δεν περνάνε πια γιατί ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά το έργο του» συμπλήρωσε.
 
Κλείνοντας την τοποθέτησή του έδωσε την είδηση, λέγοντας πως έχει ήδη συζητήσει με τον Χρήστο Σταϊκούρα και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να υπάρξει κάποια επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών.
 
«Επειδή υπάρχει αύξηση του κόστους δανεισμού έχω ζητήσει από το ΥΠΟΙΚ να εξαντλήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες» είπε συγκεκριμένα.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:57 - 23 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.