ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημητριάδης στην Επιτροπή Θεσμών: Αρνήθηκε κάθε σχέση ΕΥΠ-Predator

19:33 - 28 Νοε 2022 | Πολιτική
Δημητριάδης στην Επιτροπή Θεσμών: Αρνήθηκε κάθε σχέση ΕΥΠ-Predator
O πρώην γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, κατέθεσε τη Δευτέρα (28/11) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σχέση ΕΥΠ–Predator καθώς επίσης και ότι δεν υπήρχε κτίση και χρήση του κακόβουλου λογισμικού από τις ελληνικές αρχές.

Ο κ. Δημητριάδης διέψευσε όλα τα ρεπορτάζ και υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει σχέση με τις εταιρίες Krikel και Intellexa.

Είπε ακόμα ότι ποτέ δεν έκανε δουλειές και επιχειρηματικά ραντεβού με τους κ.κ. Λαβράνο, Μπίτζιο (οι οποίοι δεν πήγαν στη Βουλή να καταθέσουν, λέγοντας ότι βρίσκονται στο εξωτερικό) και πως δεν γνώριζε τον κ. Ντίλιαν (δεν έχει εντοπιστεί για να καταθέσει).

Αποσαφήνισε ότι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με κακόβουλα λογισμικά και πως με την κυβέρνηση της ΝΔ δεν υπήρξε ποτέ αγορά, προμήθεια χρήση τέτοιων λογισμικών από κρατικές υπηρεσίες.

Δεν επιβεβαίωσε επίσης, επιχειρηματικές συναντήσεις και ραντεβού στην Κύπρο με τον κ. Λαβράνο και ξεκαθάρισε με κάθε τρόπο πως ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για τη νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε ερώτηση για το βαθμό καθημερινής του εμπλοκής στα θέματα της ΕΥΠ υπογράμμισε πως ήταν η απολύτως αναγκαία εκ της θέσεως του.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γρηγόρης Δημητριάδης απάντησε σε όλα λέγοντας ότι δεν έχει γνώση, δεν γνωρίζει πρόσωπα και εταιρείες, δεν γνωρίζει να συνέβη οτιδήποτε μεμπτό. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ήταν κατηγορηματικός πως γνωρίζει ότι από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες δεν υπάρχει ούτε κτήση ούτε χρήση κακόβουλων λογισμικών. Επίσης είπε ότι δεν γνωρίζει τους επιχειρηματίες Μπίτζιο και Ντίλιαν κι ότι δεν είχε ποτέ συναντήσεις για Predator. Αντίθετα είπε ότι γνωρίζει τον κ. Λαβράνο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Δημητριάδης επέμεινε ότι αυτοβούλως παραιτήθηκε από το Μαξίμου αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη και ότι δεν γνώριζε, άρα ούτε και ο Μητσοτάκης, οτιδήποτε για τις νόμιμες επισυνδέσεις.

Καστανίδης: Όλα στο σκοτάδι και όχι στο φως για την κυβέρνηση

«Διαφάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει σε απόλυτο σκοτάδι άνομες ενέργειες όπως η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών. Άνομες ενέργειες που είτε οφείλονται σε κρατικές υπηρεσίες είτε σε ιδιώτες» δήλωσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και προσέθεσε:

«Σήμερα έφτασε στο απόγειο της δόξας της. Αρνήθηκε τη δημοσιότητα της συνεδρίασης. Αρνήθηκε τη βίαιη προσαγωγή ιδιωτών οι οποίοι δεν εξετέλεσαν το καθήκον τους να προσέλθουν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Και αυτό το έκανε με έναν τρόπο ο οποίος ήταν απόλυτα εξευτελιστικός για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την ίδια την Βουλή. Και με έναν κανιβαλισμό της νομικής επιστήμης που δεν αντέχει στην στοιχειώδη πρακτική. Όλα λοιπόν, στο σκοτάδι και όχι στο φως για την κυβέρνηση».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:34 - 28 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.