ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» η πολιτική κόντρα για την Εύα Καϊλή

22:38 - 10 Δεκ 2022 | Πολιτική
Στο «κόκκινο» η πολιτική κόντρα για την Εύα Καϊλή
Πολιτικό «σεισμό» στην καρδιά των Ευρωπαϊκών θεσμών έχει προκαλέσει το «Qatar Gate», με την αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή να είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου διαφθοράς.

Οι τελευταίες εξελίξεις έδωσαν το έναυσμα για σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, ειδικά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η αρχή έγινε όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση και τη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το κόμμα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ίδια δρούσε ως «δούρειος ίππος» της ΝΔ, προσθέτοντας πως «εγώ δεν καλύπτω κανέναν, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης με τον ανιψιό του και ο κ. Τσίπρας με τον Νίκο Παππά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για «πολιτικό θράσος», με το ΠΑΣΟΚ να απαντά πως «δεν έχει όρια το θράσος του κ. Μητσοτάκη», ενώ υπενθύμισε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ορισμένα σκάνδαλα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Όσο κι αν προσπαθεί η παρέα του Μαξίμου, ο θύτης δεν μπορεί να εμφανιστεί ως θύμα», τονίζεται.

Από την πλευρά του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «συρραφή δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ» και επίδειξη θράσους. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ αντί να απολογείται, συνεχίζει την επίθεση και την επίδειξη θράσους! Το καλό είναι ότι δεν κουράστηκαν ιδιαίτερα να εκδώσουν την εν λόγω ανακοίνωση, καθώς αποτελεί απλή συρραφή δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι αιχμές που άφησε ο κ. Ανδρουλάκης και για την προηγούμενη κυβέρνηση προκάλεσαν την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Βρέθηκαν τσάντες με χρήματα στο σπίτι της κας Καϊλή και ο κος Ανδρουλάκης κάνει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “εγώ δεν καλύπτω κανέναν”. Τι άλλο θα έπρεπε να γίνει μπας και ανακαλύψει το Δούρειο Ίππο;» αναφέρει μέσω Twitter ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Οι έρευνες για διαφθορά σε στελέχη του ευρωκοινοβουλίου, ανάμεσα τους και η αντιπρόεδρος Ε. Καϊλή, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, φέρνουν στο προσκήνιο τους δεσμούς “αίματος” της ΕΕ και των θεσμών της, μέσω και των διαφόρων επισήμων κι ανεπίσημων λόμπι, με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Για άλλη μια φορά, μία υπόθεση πολιτικής διαφθοράς γίνεται γνωστή από έρευνες των αρχών του εξωτερικού και όχι της Ελλάδας» σχολίασε η Ελληνική Λύση.

«Τώρα εξηγούνται τα ανήκουστα περί των “πρωτοπόρων στα εργασιακά Δικαιώματα” του Κατάρ» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.