ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας η Καϊλή: Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

09:33 - 12 Δεκ 2022 | Πολιτική
Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας η Καϊλή: Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει
Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, Σεν Ζιλ, στις Βρυξέλλες διανυκτέρευσαι και κρατείται η Εύα Καϊλή, που είναι ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες για την υπόθεση «Qatar-gate».

Η κ. Καϊλή φέρεται να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με την υπόθεση να κρίνεται το επόμενο διάστημα στις δικαστικές αίθουσες. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής βρέθηκε να έχει στην κατοχή της συνολικά 160.000 ευρώ μετρητά σε σακούλες.

Τις προσεχείς ημέρες, πιθανώς έως την Τετάρτη, θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο σύντροφός της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι καθώς κι ένας λομπίστας των Βρυξελλών.

Η  σύζυγός και η κόρη του ευρωβουλευτή Παντσέρι, τέθηκαν σε κατ' οίκον κράτηση στην Ιταλία, καθώς φέρονται να γνώριζαν για τις δοσοληψίες του. 

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, και οι 4 συλληφθέντες κατηγορούνται για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.  

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Τζεντιλόνι: Σκάνδαλο- πλήγμα στη φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο επίτροπος Οικομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, έκανε λόγο για ένα σκάνδαλο που πλήττει τη φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Το σκάνδαλο διαφθοράς προκαλεί πολύ σοβαρή ζημιά στη φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ανέκαθεν θεωρούνταν σημείο αναφοράς για τις αρχές.

Η ζημιά στη φήμη του θα είναι πολύ σοβαρή», σχολίασε.

Όπως σημείωσε, «αφορά σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έλαβαν χρήματα για να κλείσουν τα μάτια στις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ».

«Το Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια συσχέτισής του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά»

Με ανακοίνωσή του το Κατάρ απορρίπτει «κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια συσχέτισής του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Το κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια συσχέτισής του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά. Οποιαδήποτε συσχέτιση της κυβέρνησης του Κατάρ με τους αναφερόμενους ισχυρισμούς είναι αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη.

Το κράτος του Κατάρ εργάζεται μέσω της δέσμευσης ιδρυμάτων σε ίδρυμα και λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.