ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις

23:12 - 15 Δεκ 2022 | Πολιτική
Σταϊκούρας: Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις
«Εκτιμούμε ότι, έτσι όπως κινείται η οικονομία, θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα».

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ενώ πρόσθεσε: «Το πού και το πότε θα εξαρτηθεί από το πότε θα υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος και τις προτεραιότητες που θα καθορίσουμε από κοινού με τον πρωθυπουργό».

«Μειώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές άρα είμαστε συνεπείς και ταυτόχρονα δίνουμε επιδόματα σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη» είπε ακόμα.

Σχετικά με όσα είπε η Κριστίν Λαγκάρντ για άνοδο των επιτοκίων και το τι σημαίνει αυτό για την ελληνική Οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «όλα αυτά που είπε η Λαγκάρντ έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό».

Για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας το 2023 είπε ότι οι συνταξιούχοι από την αρχή του έτους θα δουν αύξηση του 7,75% και ότι θα υπάρξει και τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Για την συνάντηση με τραπεζίτες κι αν τον ικανοποιεί το σχέδιο που ανακοίνωσαν οι τράπεζες, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «θα το μελετήσουμε και θα τοποθετηθούμε εντός του ελληνικού κοινοβουλίου. Είναι όμως ένα πρώτο βήμα αλλά δεν είναι αρκετό».

Είναι εφικτή η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο 2023, τόνισε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών και ξεκαθάρισε ότι «κανένας οίκος αξιολόγησης δεν θέτει θέμα εκλογών».

Για την υπόθεση Σπυράκη, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι έχει δοθεί η απάντηση από την ίδια την κ. Σπυράκη και από το κόμμα της ΝΔ. «Είναι ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τελευταία τροποποίηση στις 23:21 - 15 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.