ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian για Καϊλή: Αποκαλύψεις ευρωβουλευτών «μαρτυρούν» σχέσεις με το Κατάρ

16:32 - 17 Δεκ 2022 | Πολιτική
Guardian για Καϊλή: Αποκαλύψεις ευρωβουλευτών «μαρτυρούν» σχέσεις με το Κατάρ
Ένα εκτενές άρθρο, το οποίο περιλαμβάνει μαρτυρίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την Εύα Καϊλή και τις σχέσεις της με το Κατάρ, φιλοξενεί ο Guardian.

Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα, αναφέρει αρχικά ότι «η Εύα Καϊλή ήταν η εκπρόσωπος της Ρομπέρτα Μετσόλα για τη Μέση Ανατολή. Είχε μεγάλο ενδιαφέρον για το Κατάρ. Ορισμένοι συνάδελφοι είχαν δώσει στην κυρία Καϊλή το παρατσούκλι ''εκπρόσωπος Τύπου του λόμπι του Κατάρ''».

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος, γίνεται παράλληλα αναφορά στην ομιλία της Εύας Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία η ίδια είχε χαρακτηρίσει το Κατάρ ως «πρωτοπόρο χώρα για τα εργασιακά δικαιώματα», μη λαμβάνοντας υπόψη της τους αμέτρητους θανάτους εργατών.

Η Χάνα Νόιμαν, η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, η οποία προεδρεύει της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Αραβική χερσόνησο, τόνισε ότι η Εύα Καϊλή είχε «μια σκληρή θέση που ήταν συχνά η ίδια με αυτή που θα είχε ο πρέσβης του Κατάρ».

Μιλώντας στον Guardian, η Χάνα Νόιμαν ανακάλεσε στη μνήμη της μια επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία το 2020, στην οποία η Εύα Καϊλή είχε εγείρει ένα ζήτημα για μια πρίγκιπισα από το Κατάρ σε κάθε συνάντηση, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης που είχαν οι ευρωβουλευτές για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη. 

«Όταν της δόθηκε ο λόγος, δεν έκανε καμία ερώτηση για την Υεμένη αλλά αντίθετα έθεσε ξανά το θέμα της Καταριανής πριγκίπισσας. Και σκέφτηκα ότι είτε ήταν λίγο αφελής είτε δεν είχε κατανοήσει το θέμα της συνάντησης» υποστήριξε. 

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής Έρικ Μαρκόρντ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε κείμενο για τη θέση του ευρωκοινοβουλίου όσον αφορά τη συμφωνία για βίζα με το Κατάρ, είπε στο NPR ότι «ήταν εξαιρετικά προφανές ότι η Καϊλή ήταν υπέρ του να χορηγηθεί στο Κατάρ ταχύτατα και χωρίς πολλούς όρους το waiver για τη βίζα» και πως «δεν ενδιαφερόταν τόσο για τις άλλες χώρες». 

Η βρετανική εφημερίδα καταλήγει, αναφέροντας: «Η Εύα και ο Τζιόρτζι ήταν το "χρυσό ζευγάρι". Εκείνος ήταν ένας ερασιτέχνης ναυτικός που είχε ένα Instagram γεμάτο με φωτογραφίες από ταξίδια σε κρυστάλλινα νερά, ηλιοβασιλέματα σε παραλίες και selfies σε πλαγιές βουνών. Η Καϊλή είχε social media με φωτογραφίες της ίδιας να μιλάει σε συνέδρια για κρυπτονομίσματα στο Ευρωκοινοβούλιο ή από επισκέψεις στο Ομάν στις οποίες πόζαρε με μια μαντίλα που κάλυπτε χαλαρά τα μακριά ξανθά μαλλιά της στο κεφάλι γράφοντας "χτίζοντας γέφυρες με τους πιο φιλικούς γείτονες μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.