ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση παγώνει πληρωμές στο ΕΣΠΑ, για «δημοσιονομικούς λόγους»

13:37 - 27 Δεκ 2022 | Πολιτική
Χαρίτσης: Η κυβέρνηση παγώνει πληρωμές στο ΕΣΠΑ, για «δημοσιονομικούς λόγους»
Σε σημερινή δήλωσή του(27/12), ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης για δεύτερη συνεχή χρονιά επιβάλλεται στάση πληρωμών στο ΕΣΠΑ, για «δημοσιονομικούς λόγους».

Όπως εξηγεί ο κ. Χαρίτσης «παγώνουν πρακτικά οι πληρωμές σε έργα που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ για τα οποία έχει εγκριθεί η ετήσια χρηματοδότηση. Την ίδια στιγμή, η απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι εξαιρετικά χαμηλή, με πόρους δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει η χώρα να λιμνάζουν.

Η κυβερνητική πολιτική θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες έργα υποδομών που συνδέονται με τις τοπικές κοινωνίες και οδηγεί σε οικονομική ασφυξία χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζομένους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει πλέον κάθε αξιοπιστία. Πολιτική αλλαγή τώρα, ώστε η επόμενη μέρα να βρει τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και το σύνολο του παραγωγικού ιστού της χώρας όρθιο, ενεργό και παραγωγικό», καταλήγει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.