ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραμέως: Εντός ημέρας η εγκύκλιος για τις απουσίες λόγω ιώσεων

15:51 - 03 Ιαν 2023 | Πολιτική
Κεραμέως: Εντός ημέρας η εγκύκλιος για τις απουσίες λόγω ιώσεων
Στην έναρξη των ιώσεων στα σχολεία, στις προσλήψεις εκπαιδευτικών καθώς και στο φοιτητικό επίδομα, αναφέρθηκε σε σημερινή (03/01) συνέντευξή της η υπουργός Υγείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1, η υπουργός τόνισε: «σήμερα ή αύριο θα βγει μια εγκύκλιος που θα βάζει το ακριβές πλαίσιο για τη δικαιολόγηση απουσιών για παιδιά που λείπουν από το σχολείο λόγω της εποχικής γρίπης. Μετά από συνεργασία με το υπουργείο Υγείας θα εκδοθεί μια εγκύκλιος που θα δικαιολογεί απουσίες που έχουνε γίνει ήδη από τον προηγούμενο χρόνο, από το Νοέμβριο και μετά για την εποχική γρίπη. Συνήθως αυτή η εγκύκλιος βγαίνει πιο αργά φέτος βγαίνει πιο νωρίς ανταποκρινόμενη και στην αγωνία του κόσμου και των μαθητών».

Προσλήψεις 

Παράλληλα, ερωτηθείσα εάν έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι «για 12 χρόνια στη χώρα δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός, η τελευταία διαδικασία για ανάδειξη νέων εκπαιδευτικών είχε γίνει το 2008. Εμείς από το 2020 και μετά έχουμε διορίσει 25.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον κάνουμε και πολλές προσλήψεις για κενά που εκδηλώνονται στα σχολεία άρα είμαστε σε μια διαρκή διαδικασία κάλυψης κενών όποτε αυτά παρουσιάζονται σε έναν ζωντανό οργανισμό όπως είναι το σχολείο.

Τα επόμενα χρόνια, αν και εφόσον ο ελληνικός λαός μας τιμήσει με την εμπιστοσύνη του, ο στόχος μας είναι σιγά–σιγά να φύγουμε από την στρεβλή εφαρμογή του καθεστώτος του αναπληρωτή-εκπαιδευτικού δηλαδή ο αναπληρωτής να κάνει αυτό που λέει η λέξη να αναπληρώνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Για το φοιτητικό επίδομα 

Αναφορικά με το φοιτητικό επίδομα, η υπουργός τόνισε ότι «έχουμε μια τεράστια αύξηση. Για πάρα πολλά χρόνια στη χώρα το φοιτητικό επίδομα ήταν 1.000 € κατά έτος. Από τα 1.000€ μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού στην τελευταία ΔΕΘ πήγαμε στα 1.500€ για όλους τους δικαιούχους, που όλοι οι δικαιούχοι είναι όσοι έχουν μέχρι 30.000 οικογενειακό εισόδημα και στα 2.000€ αν δύο ή περισσότεροι φοιτητές συγκατοικούν».

Όπως συνέχισε ο υπουργός, «επιπλέον να πούμε ότι σε τρία πανεπιστήμια της χώρας στα λεγόμενα ακριτικά, στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Θράκη και στη Δυτική Μακεδονία το εισοδηματικό κριτήριο είναι πιο υψηλό δηλαδή είναι 40.000 άρα περισσότεροι δικαιούχοι. Είναι μια πολύ σημαντική ενίσχυση, έχει αυξηθεί πολύ σημαντικά ο προϋπολογισμός, από τα 40 εκατομμύρια που δινόντουσαν για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα πλέον για το ’23 πάμε στα 75 εκατομμύρια €. Και αυτό έρχεται σε μια σειρά κοινωνικών παροχών που αφορούν συνολικά την εκπαίδευση και στοχεύουν στο να ενισχύσουμε τις οικογένειες, τους φοιτητές, τους μαθητές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.