ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαντζουράνης για Ντογιάκο: Yπονομεύει χωρίς προσχήματα τη συνταγματική-δημοκρατική τάξη

13:48 - 11 Ιαν 2023 | Πολιτική
Μαντζουράνης για Ντογιάκο: Yπονομεύει χωρίς προσχήματα τη συνταγματική-δημοκρατική τάξη
Με αφορμή τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, για το ρόλο της ΑΔΑΕ στις παρακολουθήσεις, ο υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μαντζουράνης, εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες εναντίον του, λέγοντας πως κινείται εκτός συνταγματικής και δημοκρατικής τάξης

Υπενθυμίζεται ότι με τη χθεσινή (10/11) 19σέλιδη γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου, η ΑΔΑΕ κρίνεται ως αναρμόδια για να παρέχει ενημέρωση για τις παρακολουθήσεις, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι δικαίωμα να ζητήσουν πληροφορίες έχουν μόνο τα θιγόμενα πρόσωπα και όχι άλλοι φορείς, όπως π.χ πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα και προβλέπονται βαριές ποινές για όσους δεν συμμορφωθούν με τα παραπάνω.

Με αφορμή το αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, προς την ΑΔΑΕ, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα ο ίδιος μετά τη δημοσίευση της γνωμοδότησης, σε ανάρτησή του μιλώντας με σκληρά λόγια, δήλωσε πρόθυμος να αρθεί η βουλευτική του ασυλία και να διατάξει ο κ. Ντογιάκος να τον συλλάβουν.

Σε σημερινή του δήλωση ο κ. Ματζουράνης αναφέρει:

«Η “γνωμοδότηση” του Ισίδωρου Ντογιάκου για τις αρμοδιότητες της Α.Δ.Α.Ε. μετά από αίτημα ιδιωτικής εταιρείας παρόχου σταθερής και κινητής τηλεφωνίας δεν κινείται απλώς εκτός συνταγματικής και δημοκρατικής τάξης. Την υπονομεύει ευθέως και χωρίς προσχήματα.

Με ερμηνευτικές αλχημείες, ο Ισίδωρος Ντογιάκος επιχειρεί να αφαιρέσει από μια εκ του Συντάγματος Ανεξάρτητη Αρχή κάθε ανεξαρτησία και κάθε ελεγκτική αρμοδιότητα και να τη μεταλλάξει σε άβουλο παρατηρητή και φιμωμένο μάρτυρα των υποκλοπών και των βάναυσων προσβολών του κράτους δικαίου από τον κύριο Μητσοτάκη.

Τοις κείνου ρήμασι πειθόμενος, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετατρέπεται έτσι σε εντολέα της δημοκρατίας του πάγου.

Το δίδυμο Ντογιάκου-Μητσοτάκη διαπράττει όμως, υπό το κράτος πανικού, αυτοκτονικό σφάλμα. Ο νομικός κόσμος και οι δημοκρατικοί πολίτες δεν θα επιτρέψουν ούτε τη συγκάλυψη, ούτε την ασέλγεια εις βάρος της Δικαιοσύνης, αλλά ούτε και το βιασμό της δημοκρατίας. Οψόμεθα ες Φιλίππους»., καταλήγει.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.