ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Κρύβεται πίσω από μια βολική, αντισυνταγματική γνωμοδότηση

16:18 - 12 Ιαν 2023 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Κρύβεται πίσω από μια βολική, αντισυνταγματική γνωμοδότηση
Νέες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για το θέμα των υποκλοπών εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βάζοντας στο επίκεντρο τη γνωμοδότηση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου με την οποία κρίνει την ΑΔΑΕ ως αναρμόδια για να δίνει πληροφορίες για τις παρακολουθήσεις, έχει ξεσπάσει ένα ντόμινο ανακοινώσεων τόσο από πλευράς αντιπολίτευσης όσο και από την ίδια την αρχή αλλά και από γνωστούς συνταγματολόγους.

Στις κατηγορίες μάλιστα της αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε σήμερα ότι επιθυμούν δικαιοσύνη «a la carte, ελεγχόμενη και ότι υπάρχει συντονισμένο σχέδιο φθοράς από πλευράς τους».

Σε νέα του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει:

«Eδώ και δύο ημέρες το σύνολο των νομικών επιστημόνων και συνταγματολόγων της χώρας έχουν αποδομήσει λέξη προς λέξη την πρωτοφανή γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου και το επιχειρούμενο μπλόκο στο έργο διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών από την κατά το Σύνταγμα μοναδική αρμόδια ΑΔΑΕ.

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: Θα αποδεχθεί δημόσια ο κ. Μητσοτάκης ότι η ΑΔΑΕ έχει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να ερευνήσει ποιοι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με πρόσχημα την ‘εθνική ασφάλεια’ ή θα μείνει ως ένοχος, μόνος του με τον κ. Ντογιάκο να κρύβεται πίσω από μία βολική μεν, κατάφωρα αντισυνταγματική δε, γνωμοδότηση για να κρύψει τις ευθύνες του;».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.