ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρβιτσιώτης: Δεν μπορεί να αποκλειστεί ενδεχόμενο όξυνσης από την Τουρκία

11:45 - 18 Ιαν 2023 | Πολιτική
Βαρβιτσιώτης: Δεν μπορεί να αποκλειστεί ενδεχόμενο όξυνσης από την Τουρκία
Για το ενδεχόμενο όξυνσης των σχέσεων με την Τουρκία, για την εκλογική αναμέτρηση, καθώς και για τις παρακολουθήσεις μίλησε σήμερα (18/1) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείει το ενδεχόμενο μιας όξυνσης με την Τουρκία, αν και δεν νομίζω ότι είναι αυτό το οποίο θα επιλέξει η Τουρκία να κάνει στην προεκλογική περίοδο».

«Ο κ. Ερντογάν έχει οξύνει ούτως ή άλλως τη ρητορεία απέναντι στην Ελλάδα όλο το τελευταίο διάστημα με μια άνευ προηγουμένου επιθετική ρητορική η οποία δεν ταιριάζει στο ιστορικό αποτύπωμα, την ίδια στιγμή όμως προσπαθεί ν’ ανοίξει πάλι τον δίαυλο με τις ΗΠΑ, να αποκτήσει πρόσβαση σε εξοπλιστικά προγράμματα όπως των  F16, να παίξει ένα ρόλο στα διεθνή πράγματα που δεν μπορεί να του αποδοθεί την ίδια στιγμή που θα κάνει τον νταή στη γειτονιά του. Άρα νομίζω ότι αυτή η πολιτική του να πατάω σε δύο βάρκες δεν μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολιτική στρατιωτικής εμπλοκής με την Ελλάδα η οποία μπορεί να αποβεί και για αυτόν  όχι μόνο στρατιωτικά αλλά και πολιτικά μοιραία», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ είναι έτοιμη για την εκλογική μάχη, ο ίδιος δήλωσε ότι «η ΝΔ είναι έτοιμη, βρίσκεται σε μια εκλογική εγρήγορση».

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Είναι πρωτοφανές μια κυβέρνηση που έχει διαχειριστεί τόσες και διαφορετικές κρίσεις που αγγίξανε βαθιά τη ζωή μας η κρίση του κορονοϊού, τα lockdown, η ενεργειακή κρίση, η πληθωριστική και βεβαίως η εθνική κρίση η οποία ξεκίνησε με τα επεισόδια του Έβρου το ‘20 και συνεχίζεται με την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας να δείχνει τόσο μεγάλη ανθεκτικότητα».

«Αυτό είναι κάτι το οποίο μας γεννά αισιοδοξία από την άλλη δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι μια κρίσιμη εκλογική μάχη, όπως κάθε εκλογική μάχη, θα κριθεί από τον Έλληνα πολίτη αν θα θέλει να συνεχίσει σταθερά σε μια αλλαγή της χώρας προς το καλύτερο», σημείωσε ο ίδιος.

Τέλος, ερωτηθείς για τα θέματα που ήρθαν στη δημοσιότητα σε ό,τι αφορά τον κ. Φλώρο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «η χυδαιότητα έχει ξεπεράσει το οποιοδήποτε επίπεδο.  Ο κ. Φλώρος είναι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων που απολαμβάνει την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, είναι ο άνθρωπος ο οποίος υλοποιεί ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα για λογαριασμό των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο γίνεται με όρους απόλυτης διαφάνειας και το λέω αυτό γιατί στο παρελθόν εξοπλιστικά προγράμματα πολύ μεγάλα πχ της περιόδου Σημίτη που όχι μόνο δεν εκτελέστηκαν με διαφάνεια αλλά αυτοί οι οποίοι βάλαν τις υπογραφές κατέληξαν στη φυλακή και σήμερα γίνεται ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο δεν γίνεται απευθείας με τις εταιρείες.

Δεν έχει αλλάξει κανένα νομοθετικό πλαίσιο, αυτό που άλλαξε είναι η διάθεση της κυβέρνησης να μην απευθυνθεί σε εταιρείες για την  προμήθεια των εξοπλισμών αλλά σε χώρες. Σήμερα το ελληνικό πολεμικό ναυτικό συναλλάσσεται με το γαλλικό πολεμικό ναυτικό, η πολεμική αεροπορία συναλλάσσεται με τη γαλλική αεροπορία και αυτός ο άνθρωπος που υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα βρίσκεται στόχος δημοσιευμάτων  που τον φέρνουνε δήθεν με τη γίδα στην πλάτη. Είναι η αθλιότητα προσωποποιημένη μια τέτοιου είδους στοχοποίηση εν όψει βεβαίως και αυτής της δύσκολης περιόδου την οποία περνάμε μέσα από την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.