ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης στο CNN: Επενδυτική βαθμίδα μετά τις εκλογές-Θα τις κερδίσουμε

18:21 - 20 Ιαν 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης στο CNN: Επενδυτική βαθμίδα μετά τις εκλογές-Θα τις κερδίσουμε
Συνέντευξη στο CNN παραχώρησε σήμερα (20/1) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε πληθώρα θεμάτων, ενώ όσον αφορά στην τοποθέτηση του για τις εκλογές, εμφανίστηκε βέβαιος πως η Νέα Δημοκρατία θα τις νικήσει. 

«Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας, χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, μειώσαμε τους φόρους και την ανεργία, υποστηρίξαμε τους πολίτες σε δύσκολες περιόδους και, στο τέλος της ημέρας, η εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων μετρά», τόνισε ο ίδιος.

«Το ζήτημα της αξιοπιστίας, της σταθερότητας, της προβλεψιμότητας είναι σημαντικά για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά αισθάνονται ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα και δεν θέλουν να το ανατρέψουν».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην οικονομία και στην επενδυτική βαθμίδα, δήλωσε: «Θα γίνει. Μόλις λύσουμε τις πολιτικές αβεβαιότητες, καθώς έχουμε εκλογές την άνοιξη, που πιστεύω ότι θα τις κερδίσουμε», προσθέτοντας πως:

«Η οικονομία πήγε καλά, άρα έχουμε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο. Διευρύναμε το χρέος μας, αλλά οι αγορές δεν αντέδρασαν, γιατί κατάλαβαν ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός. Έχουμε ακόμα αρκετά χρήματα, για να υποστηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Γι’ αυτό η οικονομική μας πολιτική ήταν πετυχημένη».

Για το ενεργειακό 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και εστιάζοντας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «κάνουμε το σωστό και η προσέγγισή μας φέρνει αποτελέσματα. Η ΕΕ είναι ενωμένη, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και θα μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό αέριο».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στα ενεργειακά, είπε ότι «σήμερα στην Ελλάδα ο χειμώνας είναι ήπιος και παράγουμε ένα μεγάλο μέρος της ενέργειάς μας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μάθαμε ότι πρέπει να επενδύσουμε στις ΑΠΕ»

«Χτίζουμε νέο εργοστάσιο ηλεκτροδότησης, που θα μπορεί να υποστηρίξει και υδρογόνο. Θέλουμε να είμαστε εξαγωγοί ενέργειας και πάροχοι ενεργειακής ασφάλειας για τους Βαλκάνιους φίλους μας» σημείωσε επίσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:34 - 20 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.