ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημητρακόπουλος: Οι δικαστές πρότειναν στην Καϊλή να ομολογήσει για ν’αποφυλακιστεί

13:15 - 23 Ιαν 2023 | Πολιτική
Δημητρακόπουλος: Οι δικαστές πρότειναν στην Καϊλή να ομολογήσει για ν’αποφυλακιστεί
Οι Βέλγοι δικαστές φέρονται να πρότειναν στην Εύα Καϊλή να ομολογήσει προκειμένου να αποφυλακιστεί, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι δικηγόροι της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Corriere della Serra» που φιλοξενεί δηλώσεις και του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, οι δικαστές την πιέζουν να ομολογήσει την ενοχή της, με την υπόσχεση ότι θα βγει από τη φυλακή.

«Από την πρώτη στιγμή πρότειναν στην Εύα Καϊλή να ομολογήσει την ενοχή της προκειμένου να αποφυλακιστεί και να μπορέσει επιτέλους να ξαναβρεί την κόρη της», υποστήριξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Την περασμένη Πέμπτη οι δικαστές του Συμβουλίου των Βρυξελλών επανεξέτασαν τις προϋποθέσεις προφυλάκισης για την κα. Καϊλή, η οποία παραμένει έγκλειστη στις φυλακές Χάρεν για περισσότερες από 6 εβδομάδες, αποφασίζοντας τελικά να παραμείνει κρατούμενη για έναν ακόμη μήνα.

Το δημοσίευμα συμπληρώνει ότι μέσα σε έξι εβδομάδες η ευρωβουλευτής κατάφερε να δει την κόρη της μόνο δύο φορές, την πρώτη την παραμονή των Χριστουγέννων. «Παρά το γεγονός ότι η απομάκρυνση από το παιδί της είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό βασανιστήριο, δεν δέχτηκε να ομολογήσει κάτι που δεν έκανε», λέει ο δικηγόρος της.

Και συνεχίζει: «Δεν θέλει η κόρη της να κληρονομήσει το στίγμα μιας μητέρας που ήταν διεφθαρμένη πολιτικός, γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια. Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό της, η Εύα Καϊλή έδωσε μάχη στην αίθουσα του Συμβουλίου, μιλώντας με αξιοπρέπεια, ξεκάθαρα λόγια και παρέχοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη. Χωρίς να προσπαθεί να συγκινήσει κανέναν, αλλά μόνο να τους πείσει για την αθωότητά της.

Παρ’ όλα αυτά, «έτρεμε καθώς έλεγε στη γυναίκα δικαστή για τα βασανιστήρια που υπέστη, όχι στη φυλακή, αλλά στο κελί της αστυνομίας. Αυτό που βίωσε θυμίζει την ταινία "Το Εξπρές του Μεσονυχτίου", αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει στο κέντρο της Ευρώπης».

Όσον αφορά την επόμενη νομική κίνηση από την ομάδα υπεράσπισης της κας. Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε στην ιταλική εφημερίδα ότι «την επόμενη εβδομάδα θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Όταν κάποιος συλλαμβάνεται, προστατεύεται άμεσα από τον νόμο. Αναρωτιέμαι αν ήταν έτσι και στις Βρυξέλλες».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:40 - 23 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.