ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Παραλαμβάνουμε το πέμπτο αναβαθμισμένο F-16 Viper- Μήνυμα σε Τουρκία

13:29 - 24 Ιαν 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Παραλαμβάνουμε το πέμπτο αναβαθμισμένο F-16 Viper- Μήνυμα σε Τουρκία
Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορίας (ΕΑΒ), στην Τανάγρα Βοιωτίας, για την παραλαβή του πέμπτου F-16 Viper, παρευρέθηκε σήμερα (24/1) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «μέχρι το τέλος του 2023 θα έχουν παραλάβει και τα 24 αεροσκάφη Rafale».

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με την παραλαβή του πέμπτου F-16 Viper, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πέρα από την απόκτησή του, έως το τέλος του έτους θα «έχουμε παραλάβει και τα 24 αεροσκάφη Rafale».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ, την ίδια στιγμή που οι γείτονές μας έχουν αποκλειστεί ολιστικά από τα μαχητικά πέμπτης γενιάς».

Στέλνοντας μήνυμα προς την Τουρκία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι όσοι διαλαλούν ότι μπορούν να έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ μπορεί να ξυπνήσουν και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα.

«Όσο υψώνουν τους τόνους τόσο χαμηλώνουν την αξιοπιστία τους και κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση μπροστά στο τρίγωνο του διεθνούς δικαίου, των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων και των διεθνών συμμαχιών μας».

«Δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη»

Μεταξύ άλλων, μιλώντας σε κατοίκους του Αυλώνα που είχαν συγκεντρωθεί ώστε να υποδεχθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν την ομιλία του, ο ίδιος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει σταθεί δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη».

«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περνάμε, δυσκολίες οι οποίες είναι όλες εισαγόμενες, δυσκολίες οι οποίες ξεκινούν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με πολύ υψηλές τιμές ενέργειας, όλοι σας γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση αυτή έχει σταθεί δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη.

Εξουδετερώσαμε στην πράξη τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Το ξέρετε όλοι σας όταν παίρνετε το λογαριασμό στο σπίτι, βλέπετε τι θα πληρώνατε εάν δεν υπήρχε η κρατική επιδότηση και τι πληρώνετε τώρα, ουσιαστικά τιμές που δεν απέχουν πολύ από αυτό το οποίο πληρώναμε πριν από δύο χρόνια.

Γνωρίζετε τις παρεμβάσεις μας για να συγκρατήσουμε τις τιμές στο ράφι. Από τον επόμενο μήνα 8 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά θα έχουν πρόσβαση στο Market Pass: 10% έκπτωση σε όλες τις αγορές που θα κάνετε στα σούπερ μάρκετ.

Από το τέλος αυτού του μήνα, σε λίγες μέρες από τώρα, για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις τους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δούλεμα από τον Τσίπρα» 

Σε άλλο σημείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Αιγάλεω και πιο συγκεκριμένα την ομιλία του με συνταξιούχους.

«Είδα τον κ. Τσίπρα να περιοδεύει χθες στο Αιγάλεω και να τάζει σε λίγους ηλικιωμένους συνταξιούχους οι οποίοι είχαν μαζευτεί να τον ακούσουν, τι; Ότι θα διορθώσει, λέει, τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου που αυτός ψήφισε. Πόσο δούλεμα άλλο; Πόσο δούλεμα άλλο, για αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν τι πέρασαν τέσσερα χρόνια, τέσσερα χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Και γνωρίζουν και συγκρίνουν σήμερα. Και ξέρουν τι πέρασε η Ελλάδα από το 2015 μέχρι το 2019 και γνωρίζουν ότι αυτή η παράταξη, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, είναι η παράταξη που υλοποίησε τις δεσμεύσεις της να επιστρέψει στη μεσαία τάξη αυτά που σας πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το κάναμε πράξη».

Για τις εκλογές 

Τέλος, αναφορικά με τις εκλογές, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πρέπει να καταλάβουμε ποιο είναι το ζητούμενο στις εκλογές και ποια είναι τα μεγάλα στοιχήματα, τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οικονομική ευημερία του τόπου, αν θα συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία που έχουμε χαράξει, με χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερες εισφορές, περισσότερες δουλειές, έχουν να κάνουν και με κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι απλό: ποια παράταξη και ποιος Πρωθυπουργός πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας στους κρίσιμους καιρούς που έχουμε μπροστά μας; Αυτό είναι το ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες.

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Να ζητήσω από όλες και όλους μια μεγάλη συστράτευση στον αγώνα. Οι εκλογές είναι γιορτή και είμαι σίγουρος ότι το βράδυ των εκλογών σε αυτή τη μεγάλη γιορτή εμείς θα πανηγυρίζουμε. Ένας νικητής θα υπάρχει και αυτός θα είναι η Νέα Δημοκρατία», ανέφερε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:41 - 24 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.