ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης για «καλάθι»: Έχει σταθερή αξία εδώ και εβδομάδες

12:29 - 02 Φεβ 2023 | Πολιτική
Γεωργιάδης για «καλάθι»: Έχει σταθερή αξία εδώ και εβδομάδες
Για την ακρίβεια, το «καλάθι του νοικοκυριού», την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής μέχρι τη διάλυσή της για τις εκλογές και άλλα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη μίλησε σήμερα (2/2) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, σημείωσε σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» ότι «έχει απολύτως σταθερή αξία εδώ και αρκετές εβδομάδες», ενώ τόνισε ότι πρακτικά το καλάθι έχει πάει σε τιμές περίπου Ιουνίου του 2022.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα στοιχεία της Eurostat που ανακοινώθηκαν χθες, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα το μήνα Ιανουάριο του 2023 είχε πτώση του πληθωρισμού, «μία από τις μεγαλύτερες μηνιαίες πτώσεις σε όλη την Ε..Ε,-0,5» με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται πλέον στο 7,2 από το 7,6, μια μονάδα κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, στον πληθωρισμό των τροφίμων, σύμφωνα πάλι με τα χθεσινά στοιχεία της Eurostat για τον Δεκέμβριο του 2022 από τις 27 χώρες η Ελλάδα είναι στην 7η θέση από το τέλος, με 15,6.

«Είμαστε 3 μονάδες κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2 μονάδες κάτω από τον όρο της Ευρωζώνης, στο ένα τρίτο από χώρες όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβενία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. «Δεν λέω ότι δεν έχουμε ακρίβεια», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Για την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ 

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στις ψηφοφορίες της Βουλής μέχρι τη διάλυσή της για τις εκλογές, πλην εκείνης που θα αφορά στο κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «εγώ πιστεύω ότι πρέπει τώρα ο Μητσοτάκης να κάνει εκλογές 9 Ιουλίου, να μείνει 6 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής να καταλάβουν πόσο μεγάλη βλακεία είναι αυτή που έκαναν, αυτό τους αξίζει τώρα».

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων 

Παράλληλα, σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ «δημοκρατία ή εκτροπή», ο Υπουργός Ανάπτυξης αντέτεινε τα εξής:

«Λέει ο κ. Τσίπρας, ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υπονομευτής της δημοκρατίας, διότι προσβάλλει και καταπατά τις ανεξάρτητες αρχές. Ξέρετε ότι προχθές το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον τρόπο που ξήλωσαν την κ. Κατερίνα Σαββαΐδου από την ΑΑΔΕ;

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας πήρε την απόφαση τότε, έχει καταδικαστεί από προχθές από το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του πλανήτη, ότι παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον νόμο για να ξηλώσει μια κυρία που δεν συμπαθούσε σε μια Ανεξάρτητη Αρχή. Ερώτηση, ο άνθρωπος αυτός, ο καταδικασμένος από το δικαστήριο, μπορεί να μιλάει αυτή τη στιγμή για την πίστη του στους θεσμούς και να τον πιστέψει κανείς;».

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην χθεσινή ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη λεγόμενη Greek mafia. «Ξέρετε γιατί αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι αξιωματικοί και αστυνομικοί; Γιατί το δικαστήριο έκρινε ότι έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ 4.000 παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, οι οποίες έγιναν παράνομα, χωρίς άδεια του εισαγγελέα δηλαδή. Και επειδή έγιναν οι παρακολουθήσεις παράνομα, το δικαστήριο έκρινε όλες τις μαγνητοταινίες όχι ως νομίμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα, τα απέρριψε και αυτοί αθωώθηκαν» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.