ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση Alco: 7% διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- «Υπό πίεση» ΠΑΣΟΚ και Βαρουφάκης

20:57 - 20 Φεβ 2023 | Πολιτική
Δημοσκόπηση Alco: 7% διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- «Υπό πίεση» ΠΑΣΟΚ και Βαρουφάκης
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με επτά μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνε νέα δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία «Alco» για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού του Alpha.

Σύμφωνα με τη μέτρηση Φεβρουαρίου ως προς την πρόθεση ψήφου, το ποσοστό που συγκεντρώνει το κυβερνών κόμμα ανέρχεται στο 32,1%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 25,1%.

Στην τρίτη θέση (με απώλειες) βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 9,8%.

Το ΚΚΕ λαμβάνει ποσοστό της τάξης του 5,9%, έναντι 5,5% που συγκέντρωνε τον Ιανουάριο, και η Ελληνική Λύση 3,7%. 

Εκτός Βουλής κινδυνεύει  να μείνει το MεΡΑ25, που μετρήθηκε στο 2,7%. 

Το ποσοστό των πολιτών που επιλέγουν αυτοδύναμη κυβέρνηση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών - έχει φτάσει πλέον στο 44%, με το πσοσοστό εκείνων που θέλουν κυβέρνηση συνασπισμού να υπερέχει, αλλά με πτώση στο 47%. 

Πάνω από το 50% δηλώνει αρκετά ή λίγο ικανοποιημένο από την κυβέρνηση τον βαθμό τήρησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων, ενώ  το 45% δηλώνει αρκετή ή λίγη ικανοποίηση για την αντιπολιτευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδιαφέρον ότι παρά την πτώση των δημοσκοπικών του ποσοστών, το 44% δηλώνει αρκετή ή λίγη ικανοποίηση από το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, σημαντική είναι η υπεροχή του κ. Μητσοτάκη, τον οποίον εμπιστεύεται για πρωθυπουργό το 36%, ενώ το 37% θεωρεί ότι αξίζει μία «δεύτερη ευκαιρία». Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα είναι 22% και 29%. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.