ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρση της ασυλίας Πολάκη με «ερχόμαστε με φόρα» και… μαντινάδες

16:52 - 23 Φεβ 2023 | Πολιτική
Άρση της ασυλίας Πολάκη με «ερχόμαστε με φόρα» και… μαντινάδες
Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας αποφάσισε την Πέμπτη (23/2) η Βουλή.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 171 βουλευτές, με τους 157 να ψηφίζουν υπέρ, δύο να καταψηφίζουν και 12 να δηλώνουν «παρών».

Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Πολάκη που τον κατηγόρησε δημοσίως για παράνομες χρηματοδοτήσεις από τον Αναπτυξιακό νόμο, τις οποίες ισχυρίζεται ότι εισέπραξε η οικογένειά του.

Η διαδικασία έγινε σε υψηλούς τόνους, με τους δύο εμπλεκόμενους να ανταλλάζουν πυρά. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κόλλησε στο προστατευτικό πλέξιγκλας που υπάρχει στο βήμα έγγραφα που προορίζονταν προς κατάθεση, έβαλε δίπλα στο μικρόφωνο βίντεο με δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή του κ. Μαραβέγια, ενώ είπε και μαντινάδες.

Τη δύναμη στον άνθρωπο τη δίνουνε οι φίλοι, όπως το λάδι που κρατά τη φλόγα στο καντήλι», είπε και συνέχισε, κλείνοντας την ομιλία του: «Η περηφάνια, η ανθρωπιά, η μπέσα και η ανδρεία αυτά είναι που δίνουνε στον βουλευτή αξία». 

Υποστήριξε ότι έχει στοχοποιηθεί από την πλειοψηφία λόγω των καταγγελιών του για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

«Μέσα από τις διαρκείς μηνύσεις η ΝΔ επιχειρεί να με απονομιμοποιήσει ηθικά και πολιτικά» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία τελεσίδικη απόφαση που να με καταδικάζει».

Σε άλλο σημείο, είπε: «Δικαιολογημένα φοβούνται την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θα τους κόψει απλά τη μάσα αλλά θα ζητήσει πίσω όσα αφαίρεσαν. Είναι δικαιολογημένη η εμπάθειά σας στο πρόσωπό μου και στο τμήμα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, κατεβαίνοντας από το βήμα κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν για την έβδομη κατά σειρά άρσης ασυλίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Ψηφίστε τώρα, αλλά ερχόμαστε με φόρα», φώναξε χαρακτηριστικά.

Μαραβέγιας: Εγώ την έχω τη φόρα

«Ναι, με φόρα, θα δούμε ποιος έχει τη φόρα, εγώ την έχω», απάντησε ο Κ. Μαραβέγιας αμέσως μετά και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι μία και δεν μπορούν να την κρύψουν τα μυθεύματα. Η αλήθεια είναι η εξής: καμία χρηματοδότηση συζύγου δεν εγκρίθηκε παράνομα, ούτε εγκρίθηκε γενικώς από το υπουργείο Ανάπτυξης. Κανείς δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ από τον αναπτυξιακό». 

Επιτέθηκε στον άλλοτε υπουργό Υγείας λέγοντας πως η προσφυγή στα δικαστήρια είναι μονόδρομος για την οικογένειά του, καθώς «συνεχίζει να κυλιέται στη λάσπη που δημιουργεί επιχειρώντας να λασπώσει όποιον είναι απέναντί του». Μάλιστα, κατέληξε και στη δική του ομιλία με μαντινάδα, λέγοντας: «Ζηλεύουνε τον Κρητικό για την παλικαριά του, μα τον Πολάκη τον γελούν για την ανημποριά του».

Στον κ. Πολάκη απάντησε και ο Παναγής Καπάτος από τη ΝΔ, λέγοντας πως ο ίδιος ουδέποτε εκπροσώπησε τράπεζα σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, σημειώνοντας: «Ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ταυτόχρονα ψήφισε την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων κάνουν κινήσεις εναντίον πλειστηριασμών. Αυτοί είστε, αυτά ψηφίσατε, μπράβο σας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.