ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μενουδάκος για παρακολουθήσεις: Τουλάχιστον 100 τα θύματα του Predator

19:46 - 28 Φεβ 2023 | Πολιτική
Μενουδάκος για παρακολουθήσεις: Τουλάχιστον 100 τα θύματα του Predator
Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων αναφέρθηκαν την Τρίτη ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα και ο Χρήστος Ράμμος, επικεφαλής της ΑΔΑΕ, κατά την τοποθέτησή τους στην PEGA, την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά το ζήτημα.

Ο κ. Μενουδάκος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 300 sms με «παγιδευμένα» links μέσω Predator, τα οποία, όπως είπε, στόχευσαν τουλάχιστον 100 θύματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράμμος σημείωσε πως η ΑΔΑΕ προέβη το τελευταίος διάστημα στη διερεύνηση καταγγελιών πολιτών, για παρακολουθήσεις, αλλά και για στόχευση Predator, ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αναρμοδιότητας της ΑΔΑΕ.

Σημείωσε επίσης πως η Αρχή ομόφωνα έχει αποφανθεί ότι παραμένουν σε ισχύ οι αρμοδιότητές της για να προχωρά σε ελέγχους, είτε μετά από καταγγελία πολίτη είτε και αυτεπάγγελτα, παρά την ψήφιση του νέου νόμου της κυβέρνησης. 

Οι συγκεκριμένες αναφορές έφεραν ηχηρή αντίδραση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.