ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχοινάς-Τέμπη: Η Κομισιόν θα βοηθήσει την Ελλάδα όπου χρειαστεί

15:50 - 08 Μαρ 2023 | Πολιτική
Σχοινάς-Τέμπη: Η Κομισιόν θα βοηθήσει την Ελλάδα όπου χρειαστεί
Τη δέσμευση της Κομισιόν να βοηθήσει την Ελλάδα οπουδήποτε χρειαστεί, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, εξέφρασε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, σε σχετική συνέντευξη Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του Σώματος των Επιτρόπων.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την «οδύνη όλων για την ανείπωτη τραγωδία». «Σήμερα τα ξημερώματα συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από τη μαύρη στιγμή της τραγωδίας στα Τέμπη. Ως μέλος του Κολλεγίου των Επιτρόπων αλλά και ως Έλληνας επίτροπος, σήμερα που είναι η πρώτη φορά που έχω την ευκαιρία να βρεθώ στην αίθουσα Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θέλω να εκφράσω την οδύνη όλων μας για αυτήν την ανείπωτη καταστροφή», τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Δεν υπάρχουν λόγια, ούτε λέξεις για να εκφράσουν αυτά που αισθάνομαι αυτήν την ώρα», ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

Επίσης, επανέλαβε «τη δέσμευση της προέδρου, όπως έγινε σαφής στην επικοινωνία της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, να συνδράμουμε οπουδήποτε χρειαστεί και τη στιγμή που μιλάμε ειδικοί της Κομισιόν βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για να οριοθετήσουν αυτήν τη συνεργασία».

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Υπενθυμίζεται πως η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε πριν από δύο ημέρες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία συζητήθηκε η βούληση και των δύο πλευρών να συνεργαστούν για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA) να ταξιδέψει στην Αθήνα, «για να δώσει συμβουλές, τεχνογνωσία και υποστήριξη» για τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.