ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπίρτζης για τα Τέμπη: Δεν ισχύει το «όλοι φταίνε»

15:30 - 10 Μαρ 2023 | Πολιτική
Σπίρτζης για τα Τέμπη: Δεν ισχύει το «όλοι φταίνε»
Ο πρώην υπουργός μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, διαφώνησε με την άποψη ότι "όλοι φταίνε" για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Αν έχουμε ευθύνες, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να τις πάρουμε. Το όλοι φταίνε, δεν ισχύει. Πιστεύω ότι δεν φταίμε. Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει. Ούτε εγώ προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

«Είναι τραγικό να λέμε ότι σε διπλή σιδηροδρομική γραμή έγινε μετωπική σύγκρουση. Μέχρι το 2018 είχαμε μονή γραμμή και δεν είχαμε τέτοια σύγκρουση. Είχαμε άλλα ατυχήματα αλλά οχι τέτοιο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «κατέρρευσε το σύστημα του ΟΣΕ γιατί επικράτησε μια άλλη λογική» μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «δεν υιοθετώ το ανθρώπινο λάθος, έπρεπε να γίνει συντήρηση στο δίκτυο που δεν έγινε».

Για το δυστύχημα στο Άδενδρο ζήτησε «με όλο τον σεβασμό στους τέσσερις νεκρούς να μην γίνεται σύγκριση σε ανόμοια πράγματα».

Στην ερώτηση, τέλος, αν αισθάνεται ότι έγιναν παραλείψεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο τότε υπουργός Μεταφορών απάντησε ότι «έκατσα και το σκέφτηκα. Προφανώς θα είχαμε παραλείψεις» ενώ σε νέα ερώτηση για το κοιμόταν ήσυχος ότι τα τρένα ήταν ασφαλή επί δικής του υπουργείας απάντησε «ναι, όταν δεν ένιωθα ότι δεν ήταν ασφαλές το Τραμ, το έκλεισα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.