ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ σε Οικονόμου: Περιμένουμε ουσιαστικές απαντήσεις στα στοιχεία του Σπίρτζη

18:53 - 10 Μαρ 2023 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ σε Οικονόμου: Περιμένουμε ουσιαστικές απαντήσεις στα στοιχεία του Σπίρτζη
Σε νέα του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρεται στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, με τις οποίες επιτέθηκε στον πρώην Υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, για την αποποίηση ευθυνών για το σιδηροδρομικό δυστήχημα στα Τέμπη. Η Κουμουνδούρου καλεί να απαντήσουν ως απολογούμενοι στα στοιχεία Σπίρτζη «οι υπουργοί Καραμανλής, Παπαδόπουλος και Καραγιάννης».

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του παρέμβασης σήμερα (10/3) στον ΣΚΑΙ ο κ. Σπίρτζης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «πιστεύω ότι δεν φταίμε. Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει. Ούτε εγώ προσωπικά», με τον κ. Οικονόμου να σχολιάζει αργότερα ότι «είναι η κυνική γραμμή όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες φέρουν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι, όχι αυτοί».

Στη νέα ανακοίνωση η Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Ο κ. Οικονόμου αντί αλαζονικά να αναζητά πόλωση και κοκορομαχίες πάνω στα συντρίμμια και το πένθος, ας καταλάβει ότι δεν είναι κατήγορος αλλά ελεγχόμενος.

Τόσες μέρες έλεγαν πως δήθεν κρυβόταν ο κ. Σπίρτζης. Τώρα που βγήκε, περιμένουμε να απαντήσουν επί της ουσίας στα στοιχεία που παρέθεσε και τα οποία επιβεβαιώνουν πως επί ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε το ETCS – που ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο 68%, υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας, όπως περισσότεροι σταθμάρχες, το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου στην Καρόλου και το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, τις οποίες απαξίωσε και κατήργησε η ΝΔ.

Στην Επιτροπή της Βουλής λοιπόν όσο και σε κάθε δημόσιο βήμα, αναμένουμε να έρθουν ως απολογούμενοι και να απαντήσουν τόσο ο εδώ και τέσσερα χρόνια αρμόδιος Υπουργός κ. Καραμανλής, που παραιτήθηκε υποκριτικά για να είναι υποψήφιος σαν να μην τρέχει τίποτα σε λίγες μέρες, όσο και οι αρμόδιοι υφυπουργοί Παπαδόπουλος και Καραγιάννης που είναι εξαφανισμένοι.

Σεβασμός στα θύματα σημαίνει σεβασμός στην αλήθεια. Όχι υποκρισία, όχι μετάθεση ευθυνών», καταλήγει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.