ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κοντά στο Πάσχα» οι ανακοινώσεις για τις εκλογές

10:14 - 21 Μαρ 2023 | Πολιτική
«Κοντά στο Πάσχα» οι ανακοινώσεις για τις εκλογές
Πριν από την τραγωδία των Τεμπών η 9η Απριλίου ήταν η επικρατέστερη ημερομηνία για τη διενέργεια εκλογών. Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν. Αυτό το σενάριο έχει καεί και αναζητείται νέο.

Από το Μέγαρο Μαξίμου τηρείται σιγή ιχθύος για το θέμα, ωστόσο, υπάρχουν εκτιμήσεις πως οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν στις 21 Μαϊου και εφόσον χρειαστούν δεύτερες στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Υπάρχουν, όμως και εισηγήσεις για εξάντληση της τετραετίας και εκλογές τον Ιούλιο που κερδίζουν έδαφος.

Ο χρόνος βέβαια πιέζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει κάποια στιγμή να πάρει την απόφασή του, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει ότι «κοντά στο Πάσχα» θα υπάρξουν νεότερα.

« Ο πρωθυπουργός πολύ σύντομα θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του. Το σημαντικό είναι ότι είχαμε πει ότι οι εκλογές θα είναι την άνοιξη, δεν νομίζω ότι αυτός ο σχεδιασμός θα ξεφύγει από αυτό το χρονοδιάγραμμα. Πολύ  σύντομα, νομίζω, θα έχουμε συγκεκριμένες ειδήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Πριν το Πάσχα δεν νομίζω να γίνουν εκλογές. Κοντά στο Πάσχα, θεωρώ,  θα υπάρξουν ανακοινώσεις».
 
Λογικά, θα γίνει το κλασικό: Στις ολιγοήμερες διακοπές που θα κάνει το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει και την απόφαση. Συνηθίζει άλλωστε να λέει πως παίρνει τις αποφάσεις "στο βουνό".
 
Όπως έγραψε και ο Άγγελος Κωβαίος στον "Ανεμοδείκτη" του Reporter, "η κρίσιμη ημερομηνία φαίνεται πως είναι λίγο πριν ή λίγο μετά από την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου".
 
Μέχρι τότε θα έχουμε μερικές ακόμα δημοσκοπήσεις, που για την ώρα πάντως δείχνουν κόστος κοντά στις 3 με 4 μονάδες για τη Νέα Δημοκρατία.
 
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Τελευταία τροποποίηση στις 12:02 - 21 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.