ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψηφίστηκε ο Κώδικας Μετανάστευσης-Μηταράκης: Υπηρετούμε το συμφέρον του ελληνικού λαού

20:19 - 29 Μαρ 2023 | Πολιτική
Ψηφίστηκε ο Κώδικας Μετανάστευσης-Μηταράκης: Υπηρετούμε το συμφέρον του ελληνικού λαού
Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τίτλο «Κώδικας Μετανάστευσης».

Όπως είπε κατά την εισήγησή του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, «συμπληρώνουμε και ολοκληρώνουμε το νομοθετικό έργο του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, με την ψήφιση του Κώδικα Μετανάστευσης. Ρυθμίζοντας τους νόμιμους τρόπους για την παροχή άδειας διαμονής. Ο Κώδικας Μετανάστευσης δεν έρχεται με την διαδικασία των Κωδίκων, αλλά ως νέο Νομοσχέδιο. Με διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης».  

Συνεχίζοντας ο κ. Μηταράκης απαρίθμησε σειρά πρωτοβουλιών και καινοτομιών που εισάγονται με τον νέο Κώδικα Μετανάστευσης. 

Κλείνοντας ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σημείωσε πως ο Κώδικας Μετανάστευσης λαμβάνει υπόψιν τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. «Λειτουργώντας αποτρεπτικά για την παράνομη μετανάστευση. Αλλά παράλληλα θεσμοθετώντας αποτελεσματικές νόμιμες διόδους. Εκεί που εμείς ως χώρα θέλουμε. Εκφράζοντας την τάση πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τάση για την διαμόρφωση της οποίας, η χώρα μας, την τελευταία τετραετία, έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα, με σχέδιο, με έργο, υπηρετώντας το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.