ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές: «Κόπηκε» το κόμμα Κασιδιάρη- Εγκρίθηκε η συμμετοχή του ΕΑΝ

20:12 - 02 Μαϊ 2023 | Πολιτική
Εκλογές: «Κόπηκε» το κόμμα Κασιδιάρη- Εγκρίθηκε η συμμετοχή του ΕΑΝ
Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εγκρίνει τη συμμετοχή του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαϊου, λόγω της καταδίκης του αρχηγού του από την ελληνική Δικαιοσύνη ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, δόθηκε το πράσινο φως στο κόμμα ΕΑΝ του δικαστικού Αναστάσιου Κανελλόπουλου, το οποίο θεωρείται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως "Δούρειος Ίππος" του Ηλία Κασιδιάρη.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επιτραπεί η κάθοδος του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές ελήφθη κατά πλειοψηφία 9-1, ενώ την Τετάρτη (2/5) αναμένεται το σκεπτικό των δικαστών.

Σε ό,τι αφορά το κόμμα ΕΑΝ που έχει ιδρύσει ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, πέρασε τον έλεγχο της νομιμότητας που διενεργεί το ανώτατο δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δημόσια, πριν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στις εκλογές, με το δικό του κόμμα, είχε δηλώσει ότι θα ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη.

Οι πραγματικές σχέσεις των δύο ανδρών αξιολογήθηκαν από τον Αρειο Πάγο, καθώς κάτι τέτοιο ελέγχθηκε και αυτεπάγγελτα από το Δικαστήριο, αλλά και προβλήθηκε μέσω υπομνήματος από το ΠΑΣΟΚ. Στους συνδυασμούς του συγκεκριμένου κόμματος δεν υπάρχουν καταδικασμένα στελέχη της ΧΑ, ενώ δεν υπάρχουν άλλες αποδείξεις ότι πραγματικός ηγέτης του είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Δικηγόρος Κασιδιάρη: Δεν θα στηρίξει άλλο κόμμα

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα στηρίξει κανένα άλλο κόμμα και αύριο θα αποφασίσει τις περαιτέρω νομικές του ενέργειες» δήλωσε η Βάσω Πανταζή, δικηγόρος του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε στο «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» τη συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαϊου.

Από τον Άρειο Πάγο επιβεβαιώθηκε ακόμα το "μπλόκο" στα κόμματα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου, Λατινοπούλου, αλλά και σε αυτό του Νίκου Νικολόπουλου.

Οι αρεοπαγίτες αποφάσισαν ότι την ψήφου του Ελληνικού λαού μπορούν να διεκδικήσουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές συνολικά 36 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, ενώ αρχικά είχαν κατατεθεί 50 συμμετοχές.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:52 - 02 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.