ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Η κάλπη είναι άδεια τον Ιούνιο- Στόχος αυτοδύναμη κυβέρνηση

12:48 - 01 Ιουν 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Η κάλπη είναι άδεια τον Ιούνιο- Στόχος αυτοδύναμη κυβέρνηση
«Η κάλπη είναι άδεια στις εκλογές του Ιουνίου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σημερινή (1/6) συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι ο στόχος του είναι μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «ότι μια σταθερή αυτοδυναμία της ΝΔ θα μας βοηθήσει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», προσθέτοντας ότι ο πήχης για τις εκλογές του Ιουνίου είναι «να έχω μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ακόμα σε περιοδείες μου φωνάζουν είσαι και θα είσαι πρωθυπουργός και τους λέω ότι είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός και αν θέλετε να είμαι ξανά να ψηφίσετε όλοι στις εκλογές του Ιουνίου αντί να πάτε στην παραλία». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαΐου δημιουργεί αίσθηση ευθύνης. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά και στις εκλογές αυτές αλλά δημιουργείται μεγαλύτερη ευθύνη όταν σε ψηφίζουν περισσότεροι από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές».

Στο ερώτημα πώς αντέδρασε μετά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου απάντησε ότι «κράτησα για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου την ικανοποίηση για τη μεγάλη νίκη. Ξέρω καλά πόσο εύκολο να εφησυχάσει κανείς. Το σκορ δεν μετράει, η κάλπη είνα άδεια τον Ιούνιο και το λέω σε όλους. Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου ούτε να καβαλήσει το καλάμι ούτε να ξεφύγει». «Είχα και επιτυχίες και αποτυχίες στην πολιτική μου καριέρα. Επειδή γνωρίζω ότι το απρόοπτο πάντα καραδοκεί δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Σε αυτές τις εκλογές μόνο εμείς μιλάμε για το μέλλον και τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών χωρίς να αναλωνόμαστε σε σκιαμαχίες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το επόμενο υπουργικό συμβούλιο και οι δημοσκοπήσεις

Για το επόμενο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα έχει περισσότερες γυναίκες σημειώνοντας ότι για μένα δεν παίζει ρόλο η σταυροδοσία και προσθέτοντας ότι μέσα στο σκεπτικό του είναι το rotation. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι στην προεκλογική εκστρατεία και το πώς θα μεταφέρω με μεγαλύτερη ένταση το μήνυμα της ΝΔ στους πολίτες.

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις είπε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχα πει ότι δεν τις κοιτάζω και εισπράττω την άποψη του κόσμου. Έβλεπα πολλούς που μου έλεγαν ότι δεν σε ψήφισα το 2019 αλλά θα το κάνω τώρα. «Για μένα δεν παίζει κανένα ρόλο η διαφορά στις εκλογές αλλά μόνο το αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Ειδικά για την περίπτωση της Κρήτης είπε ότι ήταν προσωπικό στοίχημα και αποτύπωση της δουλειάς που έχει γίνει στο νησί σε επίπεδο υποδομών και έργων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κρυφή ατζέντα για τη φορολογία

«Ελπίζω η αντιπολίτευση να έχει καταλάβει ότι η τοξικότητα δεν συνιστά αντιπολιτευτική τακτική. Αυτή η τακτική δεν απέδωσε και δηλητηρίασε τον δημόσιο διάλογο. Είχαν αυτή τη στρατηγική γιατί δεν έχουν θέσεις αλλά μια κρυφή ατζέντα και αυτό αφορά και το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη πίεση αποκαλύπτεται μια κρυφή ατζέντα αύξησης φόρων οπότε καταλαβαίνω γιατί επιλέγουν να στοχοποιούν τον αντίπαλό τους» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Όταν επαναλαμβάνεται διαρκώς από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό και είναι ψέμα είναι στρατηγική να διασπείρουν fake news. Όταν τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πιέζονται να μας πουν πού θα βρούν τα λεφτά αρχίζει και αποκαλύπτεται η κρυφή ατζέντα. Το είδαμε με τον κ. Κατρούγκαλο, το βλέπουμε τώρα με το ΠΑΣΟΚ που ψελλίζει για φόρους. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη με μείωση των φόρων» συνέχισε την κριτική του στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τέλος, για την Τουρκία σημείωσε ότι «ούτε χάρηκα ούτε στεναχωρήθηκα με την επανεκλογή Ερντογάν. Μου είναι γνωστός και ελπίζω ότι με την πίεση της οικονομίας θα κάνει στην άκρη τις μαξιμαλστικές διεκδικήσεις. Θα επιδιώξω να τον συναντήσω αλλά δεν είμαι αφελής: Τα σύνρά μας θα φυλάσσονται, οι ένοπλες δυνάμεις θα γίνονται πιο ισχυρές, το λιμενικό θα φυλάει τη θάλασσα, οι συμμαχίες μας θα είναι πιο ισχυρές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.