ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης από Θάσο: Η χώρα χρειάζεται σοβαρή εξωτερική πολιτική

15:02 - 07 Ιουν 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης από Θάσο: Η χώρα χρειάζεται σοβαρή εξωτερική πολιτική
Σε πολίτες στο Λιμένα της Θάσου μίλησε σήμερα (7/6) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή, στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική».

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «μία εξωτερική πολιτική, η οποία μπορεί να τείνει χείρα φιλίας προς την Τουρκία, αλλά και ταυτόχρονα, δεν υποχωρεί ούτε πόντο από την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι «μόνο μία ισχυρή Ελλάδα, με ισχυρή Οικονομία και με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να διαπραγματευτεί αξιόπιστα με την Τουρκία τη μία βασική γεωπολιτική μας διαφορά, την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, δηλαδή της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όσον αφορά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα, σημειώνοντας ότι «σε αυτή την κάλπη συγκρούονται δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες για το πώς αντιλαμβανόμαστε και την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Για μας, για τη Νέα Δημοκρατία, για τη μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη, το κύριο μέλημα είναι πώς θα μεγαλώσει η πίτα. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες δουλειές. Το αποδείξαμε, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε.

Οι αντίπαλοί μας εισηγούνται μία άλλη συνταγή την οποία τη δοκιμάσαμε και αυτή, αυξημένοι φόροι, κυρίως για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για τη μεσαία τάξη. Είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το παρελθόν.

Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα το οποίο μπορεί να εγγυηθεί ότι η Οικονομία μας μπορεί να παραμείνει σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ότι οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά και ότι το πλεόνασμα της ευημερίας θα μοιράζεται, τελικά, δίκαια σε όλες και σε όλους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.