ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ «νέο ΕΣΥ»

12:14 - 08 Ιουν 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ «νέο ΕΣΥ»
Για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, την ανάγκη αυτοδυναμίας, τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ΕΣΥ, αλλά και για το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης, μίλησε σε σημερινή (8/6) συνέντευξή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου «δεν αισθάνομαι άτρωτος. Οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν. Αισθάνομαι ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του Μαΐου. Αυτο το ποσοστό που πήραμε αυξάνει την ευθύνη για να τιμήσω την εμπιστοσύνη και να εφαρμόσω το πρόγραμμα που είπαμε και να είμαι χρήσιμος ως πρωθυπουργός . Ο κάθε πολίτης που σε ψηφίζει σου δίνει ατομική εντολή να λύσουμε αυτό που τον απασχολεί. Το υψηλό εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη ευθύνη. Δεν είναι λευκή εντολή και εντολή αλαζονείας ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και θα πρέπει να πάμε χαλαροί στην κάλπη».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο τρίτης κάλπης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική τον Μάιο θα είχαμε ήδη κυβέρνηση. Καταλαβαίνω την κούραση αλλά κάποιοι άλλοι την επέλεξαν την απλή αναλογική. Χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα μια ισχυρή κυβέρνηση. Έτσι όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δεν υπάρχει η δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν είναι παρά το λογικό συμπέρασμα όταν κάποιοι που θα μπορούσαν να είναι σύμμαχοί μας λένε ότι δεν ενδιαφέρονται και θέλουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι πριν από τις εκλογές «είχα παρουσιάσει το σχέδιο για νέο ΕΣΥ με ενίσχυση προσωπικού και υποδομών», κάνοντας ειδική αναφορά στην επίσκεψή του το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας»,  προσθέτοντας ότι θα παρακολουθεί προσωπικά το project για τις αλλαγές στο ΕΣΥ

Τέλος, τόνισε ότι «αντίπαλος μας στις δεύτερες εκλογές είναι η ξαπλώστρα, η παραλία, ο εφησυχασμός», αναγνωρίζοντας ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά υπογραμμίζοντας ότι για αυτό ευθύνεται η απλή αναλογική που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και καλώντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν ξανά στην κάλπη.

«Πρέπει να ξαναψηφίσουμε και χρειαζόμαστε την επόμενη μέρα μία σταθερή κυβέρνηση και δυστυχώς έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συσχετισμοί μεταξύ των κομμάτων δεν υπάρχει δυνατότητα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας», τόνισε ο ίδιος. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:16 - 08 Ιουν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.