ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλεύση Ελευθερίας: Αποχωρήσεις υποψηφίων με αιχμές για την Κωνσταντοπούλου

18:17 - 09 Ιουν 2023 | Πολιτική
Πλεύση Ελευθερίας: Αποχωρήσεις υποψηφίων με αιχμές για την Κωνσταντοπούλου
Δύο εβδομάδες πριν από τη δεύτερη κάλπη, επικρατεί αναταραχή στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας, με υποψηφίους να αποχωρούν με αιχμές, λόγω της τοποθέτησής τους σε μη εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια.

Υπενθυμίζεται, ότι ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα γίνει με λίστα, επομένως όσοι είναι υψηλότερα στο ψηφοδέλτιο έχουν περισσότερες πιθανότητες εκλογής ανάλογα και με το ποσοστό του κόμματος.

Έτσι, μια σειρά από υποψήφιες της Πλεύσης Ελευθερίας στον πρώτο γύρο, αποχώρησαν, αναφέροντας ότι παρά την ανάδειξή τους στις πρώτες θέσεις την 21η Μαϊου, μπροστά στις δεύτερες κάλπες τοποθετήθηκαν σε μη εκλόγιμες θέσεις.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η υποψήφια βουλευτής Β΄3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Όλγα Δάλλα, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα, μιλά για «έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα» και ζητά συγνώμη από όλους τους συμπολίτες της που την στήριξαν.

Η Όλγα Δάλλα, στις εκλογές του Μαΐου, αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς (6.168) στην εκλογική της περιφέρεια.

olga dalla

 

 

H άλλη περίπτωση είναι εκείνη της Μαργαρίτας Καζάκου με την πρώτη σε ψήφους (4.401) του κόμματος στην εκλογική Περιφέρεια Β Πειραιά να γράφει: «ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ... και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Ζωή Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...!!!».

kazakou

Πριν από λίγη ώρα η Χρύσα Διαμαντοπούλου, υποψήφια στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών γνωστοποίησε πως αποσύρει την στήριξή της στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

diamantopoulou

Tέλος αντίστοιχο ήταν το σκηνικό και στη Μαγνησία, όπου παρά το γεγονός ότι πρώτη σε σταυρούς βγήκε η Άννα Κοντογιάννη, τα πράγματα ανατράπηκαν και στη λίστα πρώτος είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ενώ η κ. Κοντογιάννη δεν βρίσκεται πουθενά στο ψηφοδέλτιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:38 - 09 Ιουν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.