ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters-Τσίπρας: Παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη «βαριά» εκλογική ήττα

14:18 - 29 Ιουν 2023 | Πολιτική
Reuters-Τσίπρας: Παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη «βαριά» εκλογική ήττα
Στην παραίτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την ηγεσία του κόμματος, αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg και το Reuters, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάποτε εξόργισε τους Ευρωπαίους ηγέτες και έθεσε σε κίνδυνο τη συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, παραιτήθηκε από το κόμμα του μετά την πτώση του ποσοστού του στις γενικές εκλογές της Κυριακής κάτω από το ήδη χαμηλό αποτέλεσμα του Μαΐου.

«Αποφάσισα να προχωρήσω στην εκλογή νέας ηγεσίας προσφεύγοντας άμεσα στις διαδικασίες στις οποίες δεν θα είμαι υποψήφιος», σημείωσε ο Τσίπρας.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου Βloomberg κάνει μια αναδρομή στη θητεία του κ. Τσίπρα στην ηγεσία της Ελλάδας, τονίζοντας πως «έγινε πρωθυπουργός στις αρχές του 2015, υποσχόμενος να απαλλαγεί από τα διεθνή προγράμματα διάσωσης που ξεκίνησαν το 2010 και εγκαινίασαν μια περίοδο αυστηρής λιτότητας. Σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού δεν μπορούσε να βρει δουλειά στο αποκορύφωμα της δεκαετούς κρίσης χρέους». 

Παράλληλα, το Bloomberg τονίζει ότι ο «Τσίπρας προσπάθησε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους των προγραμμάτων που κράτησαν τη χώρα όρθια και μάλιστα διεξήγαγε δημοψήφισμα το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Στη συνέχεια αγνόησε τα αποτελέσματα, τα οποία απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία τη λιτότητα εν μέσω του κλεισίματος των τραπεζών της χώρας για περίπου ένα μήνα, και συμφώνησε σε ένα νέο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Αμέσως μετά από αυτό, ο Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, ζητώντας από τους πολίτες να του δώσουν εντολή να εφαρμόσει το νέο πακέτο διάσωσης, και κέρδισε. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας, η Ελλάδα ακολούθησε όλες τις διατάξεις του προγράμματος που συμφωνήθηκε με τους επίσημους πιστωτές της» καταλήγει το Bloomberg.

Στο μεταξύ, και το πρακτορείο Reuters κάνει αναφορά στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για «βαριά» ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου, «ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε την Πέμπτη από την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές της Κυριακής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.