ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινάκης: Στις 20/9 η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

13:09 - 14 Σεπ 2023 | Πολιτική
Μαρινάκης: Στις 20/9 η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν
Για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών από την κακοκαιρία, τις αυτοψίες, τον έλεγχο αναφορικά με την ποιότητα του νερού στις πληγείσες περιοχές, καθώς και για τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν, μίλησε σήμερα (14/9) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Αρχικά, ο Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε το «ραντεβού» Μητσοτάκη-Ερντογάν, την Τετάρτη στις 20 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, και αναφορικά με τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι μέχρι στιγμής «έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 5.000 αυτοψίες και 3.000 οριστικές ενώ έχουν υποβληθεί περίπου 8.000 αιτήσεις για τη στήριξη των πληγέντων».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην οικονομική στήριξη από την Ε.Ε, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός εξασφάλισε βοήθεια 2,25 δισ. γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ποτέ οικονομικά, πολιτικά, διπλωματικά. «Επιπλέον, μόλις καταγραφεί το ύψος της ζημιάς, η Ελλάδα θα αιτηθεί επιπλέον χρήματα από το αγροτικό αποθεματικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο μπορεί να μας διαθέσει έως 400 εκατ. Ευρώ», σημείωσε.

Ο κ. Μαρινάκης προανήγγειλε σημαντικές ανακοινώσεις εκ μέρους του πρωθυπουργό στη διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ. Όπως, ανέφερε, ο  πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, θα απευθύνει την ομιλία του στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» ενώ την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 13.00, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο.

«Η Ελλάδα είναι ισχυρότερη από ποτέ οικονομικά, διπλωματικά, γεωπολιτικά και αυτό αποδεικνύεται από την άμεση και θετική ανταπόκριση της Ευρώπης. Η χώρα μας είναι ισότιμο και ισχυρό μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», σημείωσε στη συνέχεια ο ίδιος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:40 - 14 Σεπ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.