ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιώργος Τσίπρας: Υπήρξε υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα

19:39 - 20 Σεπ 2023 | Πολιτική
Γιώργος Τσίπρας: Υπήρξε υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα
«Υπήρχαν σύντροφοι που ήθελαν να αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία του κόμματος», τόνισε σε σχετική συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Τσίπρας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «προσωπικά έχω διαφοροποιηθεί για πράγματα και τον καιρό της διακυβέρνησης, αλλά είναι πολύ δύσκολο, κυρίως τον καιρό που ήμασταν αντιπολίτευση, να έχω διατυπώσει την άποψή μου δημόσια δηλαδή, αλλά χωρίς να κάνω ζημιά στο κόμμα. Πάντως δεν ήταν όλες διαφοροποιήσεις το ίδιο».

Για ενδεχόμενη παρέμβαση του Αλεξη Τσίπρα, σημείωσε: «Νομίζω η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα στον πρώτο γύρο, όταν ψήφισε, ήταν μια κάπως ηχηρή παρέμβαση. Δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποχωρήσει. Το απέδειξαν οι 148 χιλιάδες που ψήφισαν, δεν έχει αποστρατευτεί. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών ο ίδιος – στην ουσία δηλώνει παρών. Όχι μόνο ΣΥΡΙΖΑ. Και νομίζω έχει ρόλους να παίξει στο μέλλον. Για μέχρι την Κυριακή, δεν βλέπω κάτι άλλο να κάνει πέρα από το να διατηρήσει την ουδετερότητά του, όπως το έχει κάνει μέχρι τώρα».

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος να βοηθήσει στη λειτουργία, σε ένα νέο πλαίσιο, του κόμματος, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Προφανώς θα μπορούσε να βοηθήσει. Είναι θέμα του νέου αρχηγού, του νέου προέδρου να τον καλέσει σε ότι νομίζει ότι θα φανεί χρήσιμος».

Ο Γιώργος Τσίπρας επισήμανε χαρακτηριστικά, στη συνέχεια: «Πρέπει ενωμένοι από τη Δευτέρα, όποιος εκλεγεί αρχηγός, πρόεδρος δηλαδή του κόμματος, να πάμε συντεταγμένοι σε μία καινούργια πορεία». «Υπάρχει όλος ο δημοκρατικός χώρος να υπάρξει διάλογος, αντιπαράθεση, διαφοροποιήσεις, αλλά ότι αποφασίζει η πλειοψηφία ή και αν γίνεται ακόμη περαιτέρω, να υπάρξουν συνθέσεις, να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά. Αυτό δεν γινόταν πάντα έτσι. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα υπάρχουν οι όροι να γίνεται και αυτό επιδιώκουμε, σημείωσε».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.